Det norske førstelaget vant stafetten på Lillehammer. Norges tredjelag, med Simen Sveen på laget, tok en veldig sterk andreplass. Norge 3 ble nummer tre.

Martin Johnsrud Sundby tok teten ut på tredjeetappen, tett fulgt av Simen Sveen. På andrerunden dro Ring-løperen lenge, men klarte ikke å svare da Sundby rykket ut på sisterunden. Men han tapte bare 14 sekunder inn til veksling.

Bite tennene sammen

- Det var snakk om å bite tennene sammen. Jeg gikk mot verdens beste langrennsløper, og jeg var forberedt på at han ville prøve seg på sisterunden, sier Simen Sveen, og fortsetter:

- Kroppen føles veldig bra. Jeg er godt fornøyd, og gleder meg til fortsettelsen.

Martin Johnsrud Sundby skrøt av Sveen:

- Simen og jeg har kjørt mange slike økter sammen. Han er en veldig bra treningsmakker og en god lagkamerat. Vi gjør hverandre gode. Det ble en fin fight igjen, sier Martin Johnsrud Sundby.

Suveren jenter

Ankerkvinnen Heidi Weng (24) gikk Norge inn til en suveren stafettseier for damene under verdenscupen i langrenn i Lillehammer søndag, men tillot seg ikke noen seiersfakter inn mål. Finland på 2.-plass ble distansert med hele 1.59,0 minutter.Bjørgen-erstatteren Weng hadde egentlig planlagt noen sprell om hun kom alene og slapp å spurte, men slik ble det ikke.

– Jeg var kanskje den mest kjedelige ankerkvinnen der ute. Jeg fikk beskjed om å ta et flagg inn mot mål, men når du heter Heidi Weng og gjør mye rart, så var det greit å komme seg til mål. Så kan jeg heller få en klem da. Jeg kom trygt i mål i hvert fall, sa Weng til NTB.
Selvsagt hadde hun sist helgs løp i Kuusamo friskt i minne. Da spurtet hun en runde for tidlig og fikk løpet ødelagt.

– Hva med sisteetappen i VM i Lahti om to år?

– Vi får se. Det blir en veldig hard kamp om plassene på laget da.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00