Torsdag kom tidligere langrennsløper Jimmy Vika, som er daglig leder i organisasjonen Right To Play, til Hamar. 37-åringen skal løpe en maraton i hvert av Norges 19 fylker – i tillegg til Svalbard.

Trebarnsfaren vil bruke prosjektet til å skape oppmerksomhet rundt noe han virkelig brenner for.

– Gjennom jobben min i Right To Play har jeg sett hvor mange barn som har behov for tilgang til kvalitetsutdanning, lek og idrett i de mest vanskeligstilte områdene i verden. Det var derfor helt naturlig for meg å bruke meg selv som et virkemiddel for å samle inn penger og skape oppmerksomhet rundt Right To Play sitt arbeid, og da spesielt arbeidet med å gi jenter i Midtøsten en bedre skolegang, sier Jimmy Vika.

Rundløype ved VikiNgskipet

Han har også tidligere brukt engasjementet sitt for løping som et virkemiddel til å skape oppmerksomhet rundt organisasjonen. Første gang han gjorde det var under Oslo Maraton i 2014.

Torsdag var Jimmy Vika altså i Hamar. Han brukte ei rundløype ved Vikingskipet. Folk hadde muligheten til å løpe sammen med ham, og det var ingen påmelding i forkant. Folk kunne løpe eller gå så langt de ville. Så ble rundene registrert, og det var snakk om en deltakeravgift på 50 kroner.

Det var også en egen bedriftsutfordring der firmaer kunne bidra økonimisk per runde som ble løpt.

Fikk behandling

Han gjennomførte sin 18. maraton på like mange dager i Hamar. Nå gjenstår Kolbotn fredag og Oslo Maraton lørdag.

– Det gikk veldig bra til og med den 16. maratonen. På Gjøvik fikk jeg trøbbel med en muskel som er kjempesliten. Jeg fikk veldig god behandling på Altiusklinikken, sier Jimmy Vika, og forteller om reisen:

– Det har vært et langt og krevende prosjekt. Det er blitt veldig mye reising, og det er naturlig nok ikke ideelt når du løper en maraton hver dag. Det å nullstille har nesten vært mer krevende enn selve løpinga. Nå får vi berge inn og komme til mål i Oslo lørdag, sier Vika.

Så langt har han fått inn 600.000 til prosjektet. Vika håper fortsatt på én million kroner.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00