Patrick Thoresen har produsert 42 målpoeng (13 mål og 29 målgivende pasninger) på sine 40 kamper for Djurgården. Han er kun ett målpoeng bak Frölundas Ryan Lasch i poengligaen. Det er imponerende tall.

Hvis vi plukker ut de 13 kampene som er blitt spilt i 2016, er tallene enda mer imponerende. 32-åringen fra Hamar står nemlig registrert med 17 målpoeng (9 mål og 8 målgivende pasninger) i 2016. Tirsdag fikk Patrick Thoresen bokført to målgivende pasninger da Djurgården slo Växjö 5–4 etter straffeslag.

– Det har gått ekstremt bra de to siste månedene. Det er dette jeg jobbet for da jeg la ned en ekstra innsats i oktober og november.

De siste kampene har Patrick spilt i rekke med Marcus Sörensen og Matt Anderson.

Det er blitt ei skikkelig gullrekke.

Mentor for SÖrensen

– Matt fikk en litt tung start med lite spilletid. Han har lagt ned en veldig bra jobb, og vi har bra kjemi. Tredjemann, Sörensen, er ei speedkule av de sjeldne. Han er ung, og jeg gir ham noen tips på vegen. Han kan havne i NHL allerede neste sesong. Det er en utrolig spennende spiller, sier 32-åringen, og fortsetter:

– Det har rullet på for oss med bra flyt. Flyt er noe man gjør seg fortjent til, pleier jeg å si, sier 32-åringen..

Patrick Thoresen var ikke helt fornøyd med egen innsats tirsdag, selv om det ble to målgivende pasninger.

– Jeg var litt tung i beina. Det er viktig å trene mye, selv om kampene kommer tett, for det kommer enda viktigere kamper snart. Da har jeg lyst til å bidra, sier Patrick Thoresen.

Vil være best i sluttspillet

Patrick Thoresen føler han har mer å gå på.

– Ja, uten tvil er det mer å hente. Når det drar seg til med sluttspill vil jeg spille bedre, mer aggressivt, og ofre mer. Jeg vil kreve mer av meg sjøl og medspillerne.

Har sjetteplassen

Nå ligger Djurgården på den eksklusive sjetteplassen i den svenske toppserien. Det er nemlig seks lag som kvalifiserer seg direkte til sluttspillet.

– Det kommer tøffe kamper mot lag rundt oss på tabellen framover, og hvert poeng blir viktig, sier Thoresen.

Torsdag venter Linköping, før Brynäs er motstander lørdag.

De to siste kampene har Djurgården vunnet etter straffeslag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.