Strømsgodset med Petter Vaagan Moen på midtbanen fra start og Thomas Lehne Olsen som innbytter de siste 25 minuttene, sikret seg et imponerende avansement fra 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen. Med 2-1 fra bortekampen, tok drammenserne seg videre på bortemål da de tapte 0-1 mot Mlada Boleslav torsdag.

Godset tok en særdeles sterk borteseier i Tsjekkia. Trener Bjørn Petter Ingebretsen hadde få forventninger om seier på forhånd.

I Drammen ble det en nervepirrende kamp om å sikre seg videre spill i europaligaen.

Oppgjøret startet jevnt, men Boleslav tok mer og mer over utover i første omgang. Til slutt ga det resultater. Espen Bugge Pettersen avverget først mesterlig, men Ales Cermak satte returen i mål og skapte spenning. Selv om det sto 2-2 sammenlagt, var vertene videre på bortemål. Ikke mye mer skjedde i den første omgangen.

I annen omgang risikerte bortelaget mer og mer i jakten på et viktig mål nummer to. Det ga kontringsmuligheter for Godset, men det klarte ikke det norske laget å utnytte.

Tross gode muligheter, stemte det heller ikke i avslutningsøyeblikket for de gjestende tsjekkerne. Mlada Boleslav fikk aldri flere mål og måtte se seg slått sammenlagt av Strømsgodset. Et meget sterkt resultat av nordmennene.

– Det var viktig, internasjonale kamper er alltid tøffe og avgjøres på små marginer. Rett og slett et viktig avansement, sier Petter Vaagan Moen, som sjelden har vært så glad etter å ha tapt en kamp.

Mot Mladà startet Vaagan Moen sin andre kamp på rad, mens Lehne Olsen fikk sitt andre innhopp på like mange kamper. Det gir ny motivasjon.

– Formen kommer seg og jeg har litt å gå på før jeg er i matchform. Men det er veldig godt å få muligheten til å spille meg i form, det setter jeg pris på, sier Vaagan Moen.

ForThomas Lehne Olsens del har det den siste tiden vært mye spekulasjoner rundt hans framtid i klubben. Av Godsets fire opprinnelige spisser virket modølen å være bakerst i køa. De siste ukene har antall konkurrenter plutselig blitt halvert. Først røyk Marvin Ogunjimi korsbåndet, så forlot Péter Kovács klubben til fordel for Sarpsborg 08. 

– Nå er det bare Thomas Sørum og jeg som kan spille spiss, og per dags dato står vi ganske likt. Med et tett kampprogram i ukene framover vil jeg få spilletid.

Strømsgodset møter kroatiske Hajduk Split i neste runde. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00