VELDRE SAG: Mjøsski trengte 1.060 deltakere for å tangere Tromsøs rekord med antall deltakere i et lysløyperenn. Den rekorden knuste de med glans.
Og da passet det ekstra bra at det var Yngve Olden og datteren Emma, som nesten er nærmeste naboer til skianlegget på Veldre Sag, som gikk over målstreken som nummer 1.060 og 1.061. Totalt skled 1.111 løpere over målstreken.
VM-speaker Kjell Erik Kristiansen var innleid som speaker, og var klar for sitt tredje barneskirenn på tre dager. Det Kristiansen kanskje ikke var klar over før rennet, var at det ikke kun var unger som stilte til start. Mødre og besteforeldre var også godt representert. Til og med gravide kvinner og en person fra Singapore hjalp til med å sikre verdensrekorden.

Populær Johnsrud Sundby

Herrelandslaget med Martin Johnsrud Sundby var definitivt den heteste attraksjonen blant de yngste deltakerne. Skigutta var der for å dele ut premier, men det ble mest autografskriving.
- Det er kjempemoro å se så mange unge skiløpere i aksjon, forteller Johnsrud Sundby.
Sjur Røthe som tok en meget sterk fjerdeplass under femmila i Kollen, er fortsatt et ukjent ansikt for de fleste. Ikke alle visste hvem han var på Veldre Sag, men en autograf satte de uansett pris på.

Gudmund vant «Skjo-duellen»

Likevel var det to andre som trakk til seg mye oppmerksomhet. Ole Martin og Gudmund Storlien er begge populære utøvere i sin egen klubb. Gudmund utfordret landslagstrener i langrenn Morten Aa. Djupvik til en duell på «skjo» (miniski, se bildet). «Skjo» ble gjort kjent av Jon Almås under VM, men ifølge skihistoriker Thor Gotaas har skjoene en lang fortid.
Storlien trakk det lengste strået i duellen etter en sterk spurt, og var en liten meter foran Djupvik i mål.
Distriktets beste ungdommer fikk prøve seg mot landslagsutøverne i en 1,6 kilometer lang sprintløype. Martin Johnsrud Sundby som har en 72. plass å vise til i sprint, vant «overraskende» det første heatet foran kombinertløperen Ole Martin Storlien.

Spurtslo Røthe

I de to neste heatene var det to lovende skiløpere som virkelig viste seg fram.
Øystein Tallhaug knuste landslagsløperen Kristian Tettli Rennemo og de andre løperne i sitt heat.
Henrik Skarpnord fikk det litt tøffere, men holdt akkurat unna for Sjur Røthe.
Leder i Mjøsski Jon Kristiansen strålte fra øre til øre under hele arrangementet.
- Det har vært en fantastisk dag. Veldig moro å se at så mange stiller opp, avslutter Kristiansen, med et smil.
Kanskje ikke så rart, for nå har Mjøsski en verdensrekord.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00