HAMAR: Til høsten gjør markedssjef Finn Paulsen seg klar til flere møter med nye, potensielle kunder.
Og møtevirksomheten kan bli ganske heftig.
For det Vegard Skogheims menn leverer ute på norske Adeccoliga-arenaer, får flere bedrifter til å legge HamKam inn i planene til høstens budsjettforhandlinger.
Så mange som rundt 100 nye har signalisert at de vil bli sponsorer for klubben.

Ny tillit

Dagens sponsorbudsjett ligger på åtte millioner kroner. Jobbingen ute i markedet kom i gang noe sent på Briskeby, og Paulsen var ikke på plass før februar. I tillegg forhandles budsjetter på høsten - og produktet HamKam kunne «garantere» på det tidspunktet i fjor, var faktisk ikke bedre enn 2. divisjon - selv om mange begynte å øyne muligheten for at visitten på nivå tre skulle bli kortvarig.
Det skal også sies at mange allerede hadde spyttet inn mye penger i diverse redningsaksjoner som var nødvendig på Briskeby over nesten to år. I tillegg led flere bedrifter fortsatt av finanskrisen - samtidig som skepsisen til om HamKam skulle klare å forvalte pengene denne gangen, trolig hindret flere til å være med.
Nå virker tilliten til både det sportslige og det administrative å være tilbake igjen.

Kan få 10 millioner

Etter det HA-sporten forstår, øyner HamKam muligheten til å få 10 millioner ut av markedet slik situasjonen til klubben er nå.
Ingen i klubben vil snakke om hvor mye de regner med å få ut av de rundt 100 nye kandidatene.
Likevel er selvfølgelig målet å selge klubben for mer enn åtte millioner.
- Bransjen her er ganske enkel på enkelte ting: Vinner man fotballkamper, er det mye lettere å selge klubben. Vi føler at vi har utviklet et bra produkt, og vi oppfatter at næringslivet også synes det. Det viktige er likevel å huske på at ting forandrer seg fort, så vi får se hvor vi er ute på høsten. Vi må være klare for å selge når bedriftene skal bestemme budsjettene sine, sier Finn Paulsen til HA-sporten.

Ny sportssjef?

I disse dager diskuteres det mye strategi i kontorlokalene på Briskeby.
Økonomisk sunn drift og sportslig utvikling må samsvare. Daglig leder Victor Lillengen bekrefter overfor HA-sporten at en sportssjefstilling er på dagsorden:
- Det er viktig at vi får på plass personer som kan føre en rød tråd i utviklingen av HamKam. Hvilken type stilling det blir, er noe vi jobber med å finne ut, sier Lillengen til HA-sporten. HamKams ressursgruppe, med Hans Erik Stadshaug i spissen, er en viktig brikke i planleggingen av hvordan det framtidige HamKam skal se ut.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.