Torsdag ble det kjent at den norske langrennsstjerna har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe.

Umiddelbart etter avsløringen slår svenske og finske medier opp saken på toppen av sine nettsider.

«Gigantbombe» skriver finske Ilta-Sanomat, som har skrevet mye om Martin Johnsrud Sundbys utestengelse etter at han ble tatt for feil bruk av astmamedisin.

«Johaug fast för dopning» skriver Expressen, som også gikk live etter avsløringen på sine nettsider.

– Man snakker vanligvis om en sjokkbeskjed, men dette er jo snakk om en verdensener i likhet med Sundby. En katastrofe for skisporten og ikke minst for den norske, sa Thomas Pettersson i Expressen.

– Uten at jeg vet mer enn det som er kjent til nå så lyder det som er en feilbruk, men middelet inneholder anabole steroider så da ringer jo varselklokkene.

Aftonbladet hadde også direktesending etter avsløringen. Der blir både Johaug og Johnsrud Sundby diskutert heftig.

– Legene må vite hva utøverne får bruke og ikke. Utøverne har også et ansvar og nå går sikkert legene ut og sier at de tar ansvar. Presset øker nok enda mer på norske utøvere nå, sa reporter Petra Thorén.

Polske medier har også slått opp saken. De internasjonale nyhetsbyråene AFP og AP, samt det tyske nyhetsbyrået DPA har også meldt avsløringen.

Tyskerne skriver om «skistjernen» som testet positivt for et stoff for å behandle «solbrente lepper», mens AP og AFP legger vekt på at Johaug var tre ganger OL-medaljør. (©NTB)Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00