Fredag starter junior-NM i curling i Stange og Hedmarken Curlingklubb stiller med to lag.

Ett av lagene har tro på medalje. Skip Olav Kringlebotn (18), Even Galåsen (17), Bendik Myklebust (18) og Mikael Brønmo Hansen (17), tror det er mulig.

Blir ikke gull

Gutta mener og tror likevel at gullmedaljen går til et annet lag.

– Team Ramsfjell med skip Magnus Ramsfjell i spissen, er i egen klasse. Det er et lag bestående av spillere som er et hav foran oss andre. De to andre medaljene, er det mer åpent om. Det er lag fra Trondheim, Lillehammer, Oppdal og oss fra Stange som kommer til å slåss om de andre medaljene. Vi skal jobbe hardt for å kapre sølvmedaljen eller bronsemedaljen, sier Kringlebotn.

Laget til Hedmarken Curlingklubb skal likevel forbedre spillet en del om det skal bli medalje. Vi fulgte laget i siste seriekamp før det braker løs fredag ettermiddag. De vant 4-3, men da skurret det litt i spillet og spillerne må heve eget spill om drømmen om medalje skal bli en realitet.

– Helt bevisst fra vår side. Da skjerper vi oss litt ekstra til NM, sier gutta før de bryter ut i latter.

Skal spilles først

Ramsfjell-laget gjorde det godt i en internasjonal seniorturnerning så seint som sist helg. Der slo de også skotske Mouat som er Grand Slam-vinner denne sesongen. Curlinglegenden Pål Trulsen mener uansett at gullmedaljene ikke er delt ut.

– Det skal jeg love deg at de ikke er. Medaljene ligger foran meg på pulten min, så dem skal det spilles om først. Jeg ser at Team Ramsfjell er favoritter, men de er ikke uslåelige. Lagene fra Hedmarken, Lillehammer og Trondheim er alle gode, sier curlinglegenden.

Mange nye medlemmer

Leder i Hedmarken Curlingklubb, Kjell Bjørseth, gleder seg til tre herlige curlingdager.

– På andre året på rad har vi blitt tildelt NM. Det viser at forbundet mener vi gjør mye riktig. Klubben er i rivende utvikling. Vi har mange kompetente kvinner og menn i klubben som gjør en kjempejobb. Da vi startet med curling i den nye hallen vår for to år siden, hadde vi 50 medlemmer. Nå har vi 151 utøvere. Det er vi veldig fornøyde med og det kommer stadig flere utøvere til klubben, sier leder Kjell Bjørseth.

Også Pål Trulsen skryter av Hedmarken.

– Det er en klubb som gjør mye riktig. De har fått fram mange unge til å starte med curling. I tillegg har de fått fram mange nye bedriftslag. Det er flere klubber som bør se til Hedmarken Curlingklubb, sier Trulsen.

Klubben stiller også med et yngre juniorlag (13-16 år) i denne turneringen hvor de eldste spillerne er 20 år. Lag Wolla med Jonas Wolla, Jakob Moen Bekken, Amardeep Grewal og Lars Jørgen Adolfsen Aspeli vant norgescupen for yngre junior i helga som var, men det blir tøffere fredag ettermiddag da de starter med kamp mot favorittene Ramsfjell.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00