Lionel Messi har blitt kåret til verdens beste fotballspiller de siste fire årene. Sist gang en annen vant det gjeve troféet var i 2008. Da vant Cristiano Ronaldo.
Men nå tror Solbakken, i likhet med mange andre, at det er Ronaldos tur igjen.
For mens Lionel Messi har slitt med skader, har Ronaldo fortsatt på sitt ekstreme nivå.
Et nivå som kan gjøre det umulig for Ståle Solbakkens FCK å holde unna i Parken i kveld.
Med mål i dagens kamp mot FC København setter den brennhete portugiseren målrekord i antall scoringer i et gruppespill i mesterligaen. Ronaldo har så langt scoret åtte mål på fire kamper.

- Dobbel dekning

- Vi må ha dobbel dekning på han når han har ballen. Og så må vi ta ham ut i feltet. Det siste er kanskje det vanskeligste, sier Solbakken, som husker med gru hvordan Ronaldo herjet med FCK da lagene møttes i Madrid.
- Han scoret to mot oss da. Det ene etter en keepertabbe. Det andre etter at han dro seg fri i feltet på utrolig vis, sier Solbakken.

Tre på øverste hylle

FCK-treneren er ikke i tvil om at det er verdens, for øyeblikket, beste fotballspiller lagets hans må hanskes med i Parken i kveld.
- I mine øyne er det tre der oppe på øverste hylle. Det er Ronaldo som er den beste nå, så har du Messi som har slitt med skade og så har du Zlatan som viser noe av det samme ekstraordinære. Men akkurat nå er Ronaldo verdens beste fotballspiller. Jeg tror også han vinner gullballen, sier Solbakken.
Han er fullstendig klar over at Ronaldos prestasjoner i kveld i høyeste grad vil påvirke sluttresultatet. Sånn sett påvirker Ronaldo også Solbakkens kampplan.
- Det er sånn at vi er nesten avhengig av flaks for å klare oss uten baklengsmål mot en så god spiller, sier Solbakken til HA-sporten.
FC København er uten sjanse til å ta seg videre i mesterligaen uansett om de skulle vinne mot Real Madrid hjemme i Parken.
Men FCK har fortsatt sjansen til å ta seg til europaligaen. Det gjør de med seier, og det gjør de også om de skaffer seg mer poeng i den siste kampen enn Galatasaray klarer i sin hjemmekamp mot Juventus.
- Vi er fortsatt med, og vi gjør et siste og helhjertet forsøk på å komme inn i europaligaen, sier Ståle Solbakken.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00