- Hvis ungene har hatt det halvparten så moro som meg i hoppbakken, så har de jaggu hatt det artrig!
I går kveld ble mannen som har brukt mesteparten av sin fritid i 42 år på frivillig arbeid i Elverum hedret med den gjeveste prisen i Norge: Årets ildsjel.

Prisutdeler, statsminister Jens Stoltenberg opplyste at 1.250 personer var nominert til ildsjelprisen. 65.000 har stemt gjennom NRKs nettsider.
- Her i kveld blir vi minnet på hvor mye vi får av idretten. Fantastiske opplevelser, tilhørighet, fellesskap  og god helse. Alle ildsjelene gjør en formidabel innsats for norsk idrett. Ildsjelenes arbeid er kanskje ikke mest synlig, men vi vet at de smører de korteste skiene, brøyter de minste banene og knyter de minste skoene, sa Stoltenberg.

Til publikums trampeklapp ble en ekte ildsjel hedret. Hagen takket forslagsstiller Jo Inge Bjørnebye og alle som hadde stemte han fram.
- Alle frivillige og tillitsvalgte jeg har jobbet sammen med, burde stått her på scena i kveld. Jeg må få takke min kone Elisabeth som har holdt ut med meg i 42 år. Hun har spøkefullt sagt at hadde hun visst det ble så mye styr med idretten, ville hun ikke ha giftet seg med meg, humret Hagen.

- Jeg har vært avslappet og rolig de siste dagene, men det begynte å dra seg til da idrettsgallen nærmet seg.  Pulsen steg mange slag. Blodpumpa har virkelig jobbet. Å bli nominert til Årets Ildsjel er noe jeg aldri hadde drømt om. Fem kandidater var i finalen. Uttakskomiteen hadde plukket en gruppe på 30, sier Joar Hagen.

- Det er så mange frivillige i hele Norge som jobber år etter år. Derfor er det stort å bli nominert. Maken til trafikk det har vært på Facebook, har jeg aldri sett maken til. Flere Facebook-grupper har samlet støtte for meg. Både hopplandslaget og kombinert har engasjert seg. Fremmede mennesker jeg aldri har møtt før, har stoppet på gata og ønsket meg lykke til. Det er helt enestående, sier Hagen. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.