HAMAR: Helt improvisert takket Ståle Solbakken som årets trener sin første leder Erik Stensrud i tv-sendingen lørdag kveld. Etterpå var Solbakken enda klarere overfor HA-sporten.
- Erik har aldri fått den hyllesten eller den æren han fortjener. Det har gjort meg forbanna flere ganger. I Hamar er det mange som prater om det ene og det andre, men det er få som har sett det Erik har gjort, sier Solbakken og fortsetter:
- Vi som kjenner historien fra innsida vet hvilken fantastisk person Erik Stensrud har vært for HamKam. Han har kanskje ikke verdens beste hjerte, men han har ett av de største, og det slår for HamKam, sier Ståle Solbakken.


Formet trenerkarrieren


København-treneren er helt sikker på at det uten Erik Stensrud ikke hadde vært noe HamKam i dag.
Solbakken trekker fram Stensruds og Knut Hages arbeid i 2003 som helt avgjørende. Stensrud brukte blant annet om lag to millioner kroner av egen lomme, som han spyttet inn i klubbkassa.
Solbakken og Truls Haakonsen fikk oppgaven med å løfte HamKam da Cato Bakkemo ble løst fra kontrakten i 2003. Ståle skryter av måten han og Haakonsen fikk frihet til å forme laget og klubben som de ønsket, hele tiden med støtte fra Stensrud og Hage. Det var en viktig start på Ståles trenerkarriere, og var med å forme den personen han er i dag.


Stensrud rørt


Erik Stensrud så idrettsgallaen på tv hjemme i stua, og holdt på å ramle ut av stolen da han fikk takketalen rett inn i skjermen.
Den gikk rett i hjertet.
- Hva skal jeg si. Det var en fantastisk hyggelig gest av Ståle, og det er spesielt når det skjer i et direktesendt tv-program. Det er rørende, innrømmer den tidligere HamKam-lederen som nå skal selge Storhamar Håndball på Hamar Vest.


En liten triumfferd


Stensrud var invitert på nachspiel av Viggo Sundmoen lørdag kveld. Det ble en liten triumfferd med mange gratulasjoner og klapp på skuldra etter Solbakkens hyllest-stunt.
Til HA forteller Stensrud at han hadde store planer sammen med Solbakken, som skulle komme tilbake å spille halvannet år for HamKam. Da falt han plutselig om med hjerteproblemer på København-trening.
- Vi hadde en ferdig underskrevet avtale om at han skulle avslutte sin aktive karriere i HamKam-drakt først, og så overta som trener etterpå. Da Cato Bakkemo ble løst fra kontrakten var Ståle klar til å ta over som trener før vi hadde planlagt. Jeg er veldig glad for at det ble slik, sier Stensrud.


Om prisen


Ståle hadde egentlig ikke så stor tro på at han skulle vinne prisen som årets trener lørdag.
- Jeg tenkte kanskje at Egil Kristiansen vant. Det er jo utrolig vanskelig å sammenligne idretter som kickboksing, langrenn, svømming og fotball. Samtidig tenkte jeg vel at det kanskje var nå, hvis jeg skulle vinne en slik pris. Resultatene i Champions League er gode, og vi har spilt jevnt med Barcelona i tre av fire omganger.
Ståle stjal tidlig showet med HamKam-fleipen om at alle skulle la tomflaskene stå. På nachspielet var det Solbakken som fikk seg en god latter da Skogheim kom bort og tok ham på ordet:
- Kan jeg ta tomflaskene, her eller?
Dermed var tonen for nachspielet slått an.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.