Fire års med intense forberedelser og 3.000 treningstimer. Så ble han syk dagen før åpningsdistansen i Paralympics i Sochi.

 

Håkon Grønsveen Olsrud (28) fra Hamar var en veldig skuffet mann på mandag. Han gikk glipp av sin beste distanse i Paralympics, 20 kilometeren.

- Det er helt forferdelig. Dette har jeg jobbet for i fire år, så blir jeg syk noen få dager før rennet, sier Olsrud som går for Nordbygda/Løten ski.

Han innrømmer at det var mange tunge tanker som gikk gjennom hodet hans da han måtte innse at mandagens 20 kilometer gikk i vasken. Han merket at han fikk vondt i halsen natt til lørdag og ble tappet for energi.

- Jeg måtte ha mange minutter for meg selv da jeg innså at jeg ikke kunne gå mandag. Det var utrolig tungt å svelge. Men det var ingen vits å stille opp, da ville jeg ha risikert å ødelegge resten av mesterskapet.

Nå ser han fram til fortsettelsen av Paralympics.

- Jeg skal gå sprinten på onsdag og kanskje stafett på lørdag. Så er det 10 kilometer på søndag. Dette er jo ikke mine favorittdistanser, så jeg har ingen forhåpninger om å hevde meg, sier Olsrud.

Etter årets Paralympics går han i tenkeboksen i forhold til videre satsning.

- Jeg har lyst å satse videre, men jeg må også vurdere dette i forhold til mulighetene for å kjempe i toppen. Det er topp tre som gjelder for meg, sier Olsrud.

 


 

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.