- Det er jo slik kamper som er morsomme å spille. Det blir ikke større enn å møte hjemmenasjonen, slår Patrick Thoresen fast før pucken droppes i kampen mot Russland.
Det fleste eksperter er samstemte når de skal vurdere Norges sjanser til å vinne kampen; bortimot null.
Den kjøper ikke Hamar-gutten.

Slovakia hadde fasiten

- Klart vi kan slå Russland! Men det krever naturligvis at vi alle har en topp dag på isen, at Lars Haugen er kanongod i mål og at vi scorer først, sier Thoresen.
Han mener at Slovakia på mange måter ga Norge fasiten på smart defensivt spill, da de møtte Russland i den siste kampen i gruppespillet. Russland vant kampen først etter straffeslag.

Smarte defensivt

- Det er ingen hemmelighet at vi må spille smart defensivt. Antakelig kommer vi ikke til å ha pucken veldig mye, men i VM har vist at vi kan spille jevnt med dem, sier Thoresen.
I VM i 2012 tapte Norge 2-4 for nettopp Russland.
30-åringen, som til daglig spiller i russiske SKA St. Petersburg, vet at dersom Norge skal ha mulighet til å detonerer ei hockeybombe i dag, må blant annet han selv spille godt. I tillegg må han produsere noe offensivt.
- Det er naivt å tro at noen rekke, uansett nasjon, skal score mange mål i spill fem-mot-fem. Men vi må score i powerplay, mener Thoresen som sammen med Per-Åge Skrøder og Mats Zuccarello Aasen nå er satt sammen i ei nykomponert førsterekke. De samme er svært sentrale i overtallsspillet.

Smart trekk med Skrøder

- Å få Skrøder inn i rekka vår var et smart trekk av Roy Johansen. Jeg tror både Per-Åge, Mats og jeg alle fikk et lite løft av den endringen, sier Thoresen, som var nest sist på pucken da Norge redusert til 1-2 mot Østerrike. Skrøder, som er den mest naturlige målgjøreren i rekka, satte pucken i mål på andre forsøk.
Som norsk spiller i russisk KHL er det neppe noen overraskelse at Patrick Thoresen gleder seg til å møte russerne.
Å slå ut Russland, som spiller på hjemmebane, vil overgå alt av hva Hamar-gutten har opplevd som hockeyspiller.
- Det hadde ikke vært feil å sende hjemmenasjonen ut av turneringen, ler Thoresen som møter to lagkamerater i dag (Ilja Kovalshkuk og Viktor Tikhonov) og som vet at det blir fullsatt hall og voldsomt trøkk fra første dropp.
- Vi kunne sikkert fått en enklere motstander på veien til en kvartfinale, men jeg er helt sikker på at opplevelsen av å møte Russland blir helt spesiell. Det er jo slike kamper vi drømmer om å få lov til å spille. Mens ekspertene er opptatt med å fortelle hvor sjanseløse vi er, går de norske gutta rundt og gleder seg som unger til å spille denne kampen, forteller Patrick Thoresen til HA-sporten.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.