For kort tid siden ble rekrutteringslaget offentliggjort. Der sto navnet til Jonathan Quarcoo. Men det er ikke dermed sagt at han ikke får plass på elitelaget. Det samme skjedde nemlig med Karsten Warholm i fjor.

– Det blir veldig spennende. Det er mer ressurser og midler på elitelaget, og det ville vært utrolig motiverende for Jonathan. Kanskje er det muligheter for at jeg kan bli frikjøpt fra jobben min for å være med enda mer. Jeg tror mulighetene for utvikling er bedre med en plass på elitelaget. Jeg håper og tror at han blir tatt ut, sier Ninive.

– God kandidat

Dette sa utviklingsansvarlig i friidrettsforbundet, Ståle Jan Frøynes, da rekruttlagene ble presentert:

– Elitelagene er ikke formelt tatt ut og vil bli offentliggjort i oktober. Quarcoo er en god kandidat til å være med på ett av dem, sier Frøynes.

Team Tokyo, som har hovedmål om 2020-OL, er Norges øverste elitelag i friidrett. De ti som er inne på laget er Henrik Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen, Håvard Haukenes, Karsten Warholm, Sven Martin Skagestad, Sondre Nordstad Moen, Isabelle Pedersen, Hedda Hynne, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Amalie Iuel.

På nivået under Team Tokyo finner man Team Berlin. Her fant man i 2017-sesongen blant andre Jakob Ingebrigtsen.

Imponert over Quarcoo

Jonathan Quarcoo, som virkelig har fått gjennombruddet sitt denne sesongen, tok to NM-gull i Sandnes i slutten av august. I VM røk han ut i forsøket på 200 meter, men for Orion-løperen var det uansett en bonus bare å kvalifisere seg for mesterskapet i London.

– Det jeg kan si om Jonathan Quarcoo er at han har imponert meg. Han kom til VM og presterte sin nest beste 200 meter noen gang. Det er kvaliteter jeg setter pris på. I tillegg fikk han samlet seg nyttig erfaring fra U23-EM i Polen. Quarcoo er en løper jeg har sansen for, sier toppidrettssjef Håvard Tjørhom om en eventuell landslagsplass for Jonathan Quarcoo.

Orion-sprinteren tok bronse på 100-meteren i U23-EM. Han ble nummer fire på 200 meter i det samme mesterskapet.

Han løp ut av 2017-sesongen med persene 10,26 (100 meter) og 20,39 (200 meter).

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00