Det er som vanlig ei jente og en gutt som stikker av med prisen og 10.000 kroner i denne kåringen. Prisen blir delt ut under Idrettsgallaen i Hamar OL-Amfi 10. januar klokken 20.00. Kåringen er et samarbeid mellom Hamar Olympiske Anlegg (HOA) og Hamar Arbeiderblad. Det ble sendt inn flere nominasjoner og kampen om kandidaturene ble knallhard.

Stem på din favorittutøver HER!

Juryen som har plukket ut fem gutter og fem jenter består av Irene Dalby, Odd-Steinar Pedersen, Viggo Sundmoen og sportsredaktør i Hamar Arbeiderblad, Rune Steen Hansen.

tror trenden snur

Rune Steen Hansen forteller at de nominerte er utøvere som hevder seg både internasjonalt og på nasjonalt seniornivå.

- Det er hard konkurranse som vanlig på guttesiden, men i år må jeg trekke fram at det aldri har vært jevnere blant jentene. Det er både overraskende og gledelig, sier Steen Hansen.

Sportsredaktøren mener at terskelen for å satse på toppidrett for jenter er høyere enn for gutter. Nå tror han trenden er i ferd med å snu.

- Det har aldri vært større bredde blant de nominerte jentene. Jeg tror flere av årets nominerte kan hevde seg i verdenstoppen om noen år, forteller Steen Hansen.

guttene

I gutteklassen er disse fem de utvalgte:

Sigurd Nymoen Søberg, Furnes IL (hopp), Erik Toft, Elverum (håndball). Tore Leren Tolga IL (skiskyting), Jonathan Quarcoo, Orion (friidrett), Martin Gran Storhamar (hockey).

Stem på din favorittutøver HER!

jentene

Her er de nominerte jentene:

Kristin Høybakken, Storhamar (håndball), Gyda Enger, Hernes IL (hopp), Martine Ripsrud, Stange SK (skøyter), Ingvild Tangen, Ottestad (sykkel), Magni Smedås, Nansen IL (langrenn).Som leser kan du stemme på din favoritt til Idrettsprisen 2014 gjennom HAs facebookside. Avstemningen starter onsdag 24. desember og avsluttes fredag 2. januar.

Stem på din favorittutøver HER!

presentasjon

Onsdag 24. desember kommer vi med en felles presentasjon av alle kandidatene med deres prestasjoner. Deretter vil det fortløpende komme et helsides miniportrett med to av de aktuelle kandidatene. En gutt og ei jente hver dag.

- Vi oppfordrer alle til å stemme. Utøverne fortjener litt ekstra støtte til satsingen sin, avslutter Rune Steen Hansen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00