Barnsley-spissen håper naturlig nok også på spilletid i kveldens landskamp i Danmark.
- Jeg har har spilt mange matcher, så jeg føler meg i veldig bra form. Jeg trives utrolig godt, sier den tidligere HamKam-spilleren, som ikke ville kommentere noe laguttak i går kveld.
Det ville heller ikke Per-Mathias Høgmo.
I stedet ble det en debatt om spillestil.
Da danskenes landslagssjef Morten Olsen torsdag uttalte at Norge har begynt å spille som Brasil, fant Per-Mathias Høgmo tiden inne til å presisere at han ikke har kastet alt det norske tankegodset på havet.
- På en del av elementene i Drillo-fotballen, som gjenvinning og kontringsfasen, var Drillo forut for sin tid. Jeg har en dynamisk måte å tenke fotball på, og prøver alltid å hente elementer der jeg synes det er spennende ting å hente. Samtidig skal vi ha med en del av vårt eget fundament og stoltheten over det, sa han til NTB

Offensive øvelser

Høgmo har prioritert offensive øvelser på sine treninger, og vi har i hans to første landskamper fått se et langt mer ballbesittende norsk landslag enn vi noen gang så under Egil Olsen.
- Med det gode arbeidet som er gjort i Norge over tid med ferdigheter, har vi i dag spillere med et repertoar som gjør at vi står friere til å velge hvordan vi skal straffe motstanderen. Det kan også gjøres gjennom å ha ballen i lengre perioder, men vi skal være dyktige mot ubalanse, for det er ekstremt viktig i dagens fotball, sa Høgmo.
- Norge og Brasil rimer egentlig ikke, men nå prøver Norge systematisk å spille som Brasil, sa Morten Olsen under Danmarks pressemøte i Silkeborg torsdag.
- Nå satser Norge på spillere som er gode med ballen. Flere av de unge spillerne så jeg allerede da vi møtte Norge i Thailand for to år siden. Man kunne se en annen type kompetanse allerede da. Man kan ikke lenger forsvare seg til gode resultater, utdypet han overfor TV 2.

Utvikling over tid

Olsen sa seg også lei for at Åge Hareide ikke fikk mer tid til å utvikle sitt prosjekt som norsk landslagssjef og sa at Høgmo må få tid på seg til å lykkes.
Høgmo er klar på at hans prosjekt vil utvikle seg over tid.
- En ting er å bli klar til kvalifiseringen, men den skal spilles over kanskje ti kamper og vare i ett år. Vi kommer til å få en utvikling i spillergruppen også gjennom kvalifiseringen. Vi har startet en reise og kommer til å få mange hyggelige opplevelser i forbindelse med det som skjer ute i klubbene, det er jeg overbevist om. Mange vil ta store steg, tror han.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.