- Det er en styrke at vi vinner, til tross for at det var en del skadebekymringer underveis i kampen. Både Steffen (Stegavik), Håkon (Ekren) og Morten (Nergaard) ble skadet, forteller Elverum-trener Michael Apelgren etter 28-21 seieren mot Stord.

Stegavik startet kampen, men gikk av banen etter om lag et kvarter. Målvakt Nergaard måtte kaste inn håndkle drøyt fem minutter ut i andre omgang, mens Ekren holdt ut til slutten, til tross for at han var på benken å fikk behandling underveis i kampen.

- Vi vet ikke hvor alvorlige skadene er. Det må vi se på til uka. Det var deilig å se at Vegard (Bakken Øien) kom inn å reddet oss i dag. Det var han som punkterte kampen. Han grep virkelig muligheten da han fikk den, sier Apelgren som ikke legger skjul på at det skal bli godt med litt spillefri nå.

- Landslagspausen kommer veldig beleilig for oss nå.

Elverum slet litt mot Stord den første halvtimen, men viste at de var et bedre lag i andre omgang.

- Det ble sånn som vi hadde forventet. Stord borte er en vanskelig kamp, og en kamp hvor man bare har lyst til å spille kampen, vinne og dra hjem igjen. Nå gleder jeg meg til en skikkelig bra kamp mot Haslum hjemme.

Første omgang

Elverum startet kampen best, da Andre Lindboe satte et straffekast i mål, men snaut ni minutter ut i første omgang er det Stord som leder 4-2. Elverum sliter med å komme i gang i angrep.

Stords målvakt har skapt  problemer for Elverum det første kvarteret av første omgang. Stord leder stadig kampen. Elverum var oppe i 4-4, men har ikke ledet etter at de scoret 0-1. Etter 17 minutters spill er stillingen 9-8 til Stord.

Stord pådro seg en to minutter, og Elverum kom opp i 9-9. Elverum holder følge med hjemmelaget nå, og stillingen er 10-10 når det gjenstår fem minutter av første omgang.

Etter 26 minutters spill gikk Elverum opp i ledelsen, 10-11, for første gang i kampen siden 1-0 ledelsen i kampens første minutt. Luka Mitrovic scoret da det gjenstod kun tre sekunder av første omgang, og sørget med det for en tomålsledelse til pause for Elverum, 14-12.

Andre omgang

Vegard Bakken Øien kommer inn i mål for Elverum fem minutter ut i andre omgang. Morten Nergaard fikk seg en trøkk, uten at det så veldig alvorlig ut. Elverum leder knepent 16-14.

Elverum har mer kontroll på hjemmelaget nå, halvveis ut i andre omgang. Til tross for en utvisning har gjestene klart å gå opp i en 20-15 ledelse med kvarteret igjen å spille.

Drøyt fem minutter igjen av kampen, og Elverum har god kontroll. Lindboe legger på til 26-18 fra sjumetersmerket. Vingens niende scoring for dagen.

Stord skapte trøbbel for Elverum, men det ble seier til slutt. Andre Lindboe scoret hele ni mål.

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien, Kalle Björkman (1), Steffen Stegavik, Nikolaj Mehl (4), Luka Mitrovic (5), Petter Øverby (1), Andre Lindboe (9), Didrik Linderud (1), Alexander Børresen, Håkon Ekren (4), Lars Nordberg (1), Jonas Burud (1), Jørgen Jansrud (1).  

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00