Lørdag reiser Brumunddal for å møte Hønefoss, til en av sesongens tøffeste bortekamper.

Hønefoss avsluttet vårsesongen meget sterkt, og klatret opp til en 6. plass, etter fire seiere på de siste fem seriekampene.

– Det er en av de aller tøffeste bortekampene i løpet av hele sesongen. Vi vet vi møter et godt lag. Med den avslutningen Hønefoss hadde på vårsesongen, så vet vi at det blir en tøff nøtt, forteller Fred Leo Nysæter.

Kjenner Hønefoss godt

Dala-treneren har imidlertid meget god tro på at hans gutter kan ta med seg minst ett poeng hjem i bagasjen.

– Vi vet godt hva som møter oss, og er forberedt på det. Jeg er litt usikker på hvordan de står til oss, men vi har da holdt både Nardo og Nybergsund borte, så det er klart at vi går til kampen og har trua vi, altså, sier han.

Nysæter er fornøyd med hvordan spillerne har trent i løpet av sommerferien, og han forteller at de har hatt en meget god treningsuke.

– Og så har vi en meget god lagmoral om dagen, sier han.

Ingen Ertsås-debut

Han vil ikke fortelle hva kampplanen blir mot Hønefoss.

– Hønefoss og Elverum på bortebane er ikke der du kalkulerer inn tre poeng før sesongen starter. Gjør vi det vi skal, så er det fullt mulig å ta med poeng hjem, forteller Nysæter.

Dalas nysignering, Sigurd Ertsås, får ikke muligheten til å debutere lørdag.

Nysæter forteller til HA-sporten at overgangsvinduet ikke er åpnet ennå, og at han derfor ikke blir spilleklar til kampen.

Dermed blir Ertsås’ Dala-debut neste helg, i bortekampen mot serieleder Elverum.

Foran helgens kamp skiller det én plass mellom lagene på tabellen, og ett poeng i favør Hønefoss, som også har hjemmebanefordel under lørdagens kamp.

God spiss

Det er spesielt én ting Nysæter ønsker at spillerne skal være forberedt til kampen.

Nemlig Hønefoss-spiss Kevin Beugré, som er lagets toppscorer med ni nettkjenninger så langt.

– Etter en tøff start på sesongen, så fikk de dreisen på det etter midten og ut og avsluttet godt. Et godt lag, med kanskje avdelingens beste spiss, så vi er godt forberedt på motstanden, sier Nysæter til HA-sporten.

Ett poeng for Dala ville vært meget kjærkomment, ettersom det er ett poeng ned til nedrykk,

Jakter forsterkninger

Videre forteller Dala-treneren at det i kulissene fremdeles jobbes med å forsterke stallen.

– Vi er i dialog med et par spillere og har vært det en stund nå. Der jobbes det hver eneste dag for å få på plass noe, selv om jeg føler det har vært litt på stedet hvil i et par dager nå, sier Nysæter.

På trening for et par dager siden var en kompis av Stanley Ihugba med og tok del i treningen. Der gjorde han seg på ingen måte bort.

– Det er en offensiv spiller som gjorde det bra. Det er ikke en av de to som vi i utgangspunktet går etter, men han kan være en backup-løsning dersom det ikke skulle løse seg med de andre spillerne.

Prøvespilleren fra Løten, Meta Marolli, har vært med på treninger gjennom uka. Overfor HA-sporten uttalte han tidligere i uka at han føler seg klar for å ta steget opp til 2. divisjon. Nysæter kan ikke love 22-åringen Dala-kontrakt.

Han har scoret 15 mål på 10 kamper i fjerdedivisjon på et sterkt Løten-lag i vårsesongen.

– Spillere som scorer mål er alltid av interesse. Han kommer fra et lavere nivå og trenger kanskje litt tid, men han har klart seg helt greit.

Det er viktig for treneren å presisere at han er veldig fornøyd med laget han disponerer.

– Vi har et veldig godt lag som jeg er fornøyd med. Det vi ser etter nå er spisskompetanse.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00