– Turbulent er vel ordet som beskriver sesongen best. Det har vært mye utenomsportslig som kunne ført til at vi ikke hadde fokus. Men jeg synes vi var ekstremt flinke i spillergruppa til å fokusere på det vi kunne gjøre noe med, sier Brumunddal-kaptein Rune Pettersen etter 1-0-seieren mot Hønefoss.

Seieren gjorde at Brumunddal endte på fjerdeplass, med samme antall poeng som Hønefoss på tredjeplass. Det hadde gitt god odds for bare noen uker tilbake.

– Blomstret under Nysæter

Pettersen legger ikke skjul på at det var mye som kunne være med å ødelegge sesongen for klubben i en periode.

– Det var mye. Med tanke på økonomi til å begynne med. Spillere dro, og vi satt igjen med en ganske tynn tropp. Og i tillegg stikker treneren av. Akkurat da var det ikke mange som trodde vi skulle havne på fjerdeplass, sier han.

Kapteinen gir trener Fred Leo Nysæter sin del av æren for oppturen.

– Fred kom inn, og så har det bare skjedd et eller annet. Han kom inn med ekstra tro, og det har blomstret under ham, sier Pettersen.

Han har vært med på mye, men årets fjerdeplass settes høyt.

– Det er vanskelig å måle mot andre prestasjoner, men nå rett etter sesongen står dette høyt. Det er en stor prestasjon, sier Pettersen, som fortsatt ikke er sikker på om han blir med neste år.

var usikker

Fred Leo Nysæter tok som kjent over for Kevin Knappen da sistnevnte gikk til HamKam underveis i sesongen. Nysæter føler han har fått bevist at han er rett mann for jobben.

– Ja, jeg føler jo det. Jeg var veldig usikker og utrygg på selv, siden jeg ikke hadde vært i den posisjonen på noen sesonger da det skjedde. Men da gruppa var så krystallklar på at de backet meg, var jeg ikke i tvil om at jeg skulle takke ja. Det har vært en kjempemoro opplevelse, sier Nysæter.

Til uka starter klubben med å signere spillere mot neste sesong. Det er bare Jonatan Helmersen som har kontrakt neste år, og flere er usikre.

– Jeg føler meg ganske trygg på at bærebjelken i laget er med oss i 2017. Vi streber etter å utvikle oss selv, og det vil nok være noen nye fjes i 2017-sesongen, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.