HAMAR: FC København-treneren, HamKam-legenden og Grue-gutten har fulgt VM som dansk sympatisør. Han er ikke overrasket over at de rødhvite når er ute av mesterskapet, men stiller seg ikke bak noen danske medier som hevder exiten er en fiasko.
- Tvert imot akseptabelt. De har ikke nådd sitt beste nivå, men har vært gruppens tredje beste lag. Og mot Kamerun var de noe heldige, sier Solbakken til HA-sporten.

Gammelt lag
I gårsdagens lagoppstilling var sju av spillerne over 30 år. Nå som VM er over spekuleres det også i om flere spillere er ferdige i landslagstrøyen. Martin Jørgensen, Jon Dahl Tomasson, Jesper Grønkjær og Christian Poulsen er noen av dem.
- I hvert fall Jørgensen og trolig Grønkjær tviler jeg på at fortsetter, forteller Ståle.
- Men jeg ser ikke bort fra at Romedahl tar en periode til.
Selv om noen vil fortsette, vil de etter naturens lover bli eldre.
- Hvor gode kommer Danmark til å være i den neste kvaliken nå som etablerte spillere med bred mesterskapserfaring blir eldre eller gir seg?
- Husk på at Danmark har langt flere unge spillere som er etablerte på topplag sammenlignet med Norge. Jeg tenker på Simon Kjær, Daniel Agger og Nicklas Bendtner. I tillegg kommer de fleste i dette VM-laget til å fortsette. De vant en gruppe med Sverige og Portugal, og var Nordens eneste representant i VM. Så Danmark vil fortsatt være sterkere enn oss, mener FCK-treneren.
- Men vi får se når kvaliken begynner. Veldig mye kan skje da, fortsetter han.
På U-landslagene mener likevel Solbakken at Norge og Danmark er sidestilte.

Tror på Brasil
- Fortsettelsen av mesterskapet tror jeg nå blir veldig spennende. Vi får motstående åttendedelsfinaler i USA-Ghana og Sør-Korea-Uruguay, så man kan komme til kvartfinalen uten å være helt i toppen.
- Hvem er din favoritt til å vinne?
- Brasil og Argentina har vært solide. Men Brasil har nok det mest komplette laget.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00