Hans Vidar Stensrud fikk trøbbel med nervene i kongelaget i kveld. 

Hans Vidar Stensrud fra Stange lå på skive tre i kongelaget under Landsskytterstevnet i kveld, og hadde et veldig bra utgangspunkt med sine 247 poeng. Men dessverre ble det kun 95 poeng.

- Jeg ble skikkelig nervøs, og det ble en skjev serie nede til venstre dessverre, sier Stensrud.

Kim-André Aannestad Lund fra Jondalen ble årets skytterkonge under Landsskytterstevnet i Oppdal. Mona Isene ble prinsesse.
Lund sikret seieren på dramatisk vis. Hele ni skyttere måtte ut i omskyting for å avgjøre hvem som skulle bli skytterkonge eller -dronning, men der var Lund best. To kvinner, Isene og Stine Vågø, var med i omskytingen.
Anders Kruhaug fra Bjerkvik lå på skive 1 i torsdagens kongeskyting, men han nådde til slutt ikke helt opp.
Rune Vandevjen Olsen fra Nord-Odal sikret seg prinsetittelen.
Årets Landsskytterstevne vil også bli husket for vindens herjinger sist helg. Kraftige vindkast gjorde store skader på området, og både telt og campingvogner blåste over ende.
Hans Kristian Wear var regjerende skytterkonge.

19 år etter at han var i Kongelaget sist, gjorde Hans Vidar Stensrud comeback i kveld. Den svært rutinerte stangsokningen er vant til å takle de store seansene selv om det å ligge på tredjeplass foran kveldens finale garamtert vil få hjertet til å banke litt ekstra. Og det var nettopp det det gjorde denne gangen.

Hans Vidar Stensrud er ikke av de skytterne som skyter mest og markerer seg mest i sesongen. Han har deltatt i bare fire stevner før årets Landsskytterstevne. Toppresultatet her var 244 poeng. Onsdag slo han til med ny årsbeste - 247 poeng. Noe som gjør at han kan bli både skytterkonge eller skytterprins i kveld.

Helt på tampen av eliteskytternes skyting onsdag ettermiddag klarte han å skyte seg inn på laget. 247 poeng holdt til plass blant landets fremste baneskyttere.
Hans Vidar Stensrud (42) fra Stange og Romedal skytterlag skjøt 247 (50-50-49 + 98) i skytterlag nr. 69 på Oppdal, og har med det resultatet en foreløpig andreplass i kongelaget bak Anders Krukhaug fra Bjerkvik.
- Jeg fokuserte på å gjøre alt riktig i dag, og det vil si å gjøre riktige avtrekk. Jeg har ikke trening nok til å holde helt rolig, og derfor er avtrekksrytmen riktig, sier Stensrud.
Hva tenkte du etter to ganger 50 i starten ?
- Da ble det mye tyngre, men jeg klarte å holde konsentrasjonen helt inn og det er jeg glad for. Jeg har vært nære på en par ganger tidligere også, så det var greit å lykkes nå. I kveld blir det fisketur som oppladning til kongelaget i morgen, sa en meget lykkelig Hans Vidar Stensrud. 

Følg alle finalene direkte her!
 

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00