Valgkomiteen i Hamar Ap, bestående av leder Simen Brænden Mortensen, Gry Veronica Engli og Helene Harsvik Skeibrok gjennomførte i går ettermiddag sitt siste møte før de ferdigstilte sin innstilling til morgendagens årsmøte.

Da HA var i kontakt med leder Mortensen i etterkant, ville han ikke offentliggjøre hvem de innstiller til de ulike vervene i lokallaget.

– Vi har besluttet at innstillingen ikke skal offentliggjøres før årsmøtet, sa Mortensen.

– Hvorfor det?

– Det er noe vi har kommet fram til. Vi ønsker at alle skal vite det samtidig på årsmøtet.

Og mer ville han ikke si.

Valgkomiteen ville for øvrig heller ikke si til HA hvor de avholdt sitt møte – selv ikke da vi fortalte at vi kun ønsket et bilde av komiteen sammen.

Her er innstillingen

HA har imidlertid fått tak i hele innstillingen.

Som HA allerede meldte i helgen, ønsker valgkomiteen å vrake nåværende leder Thomas Langeland Jørgensen som leder og erstatte ham med veteranen Yngve Haugstveit. De vil ha gjenvalg på Leif Myrvang som 2. nestleder og ønsker i tillegg Eva Bækkel og Caroline Olsen som henholdsvis ny sekretær og studieleder.

Resten av det nåværende styret med 1. nestleder Grete Solli, kasserer Helge Ryen og kvinnekontakt Lillian Arnesen er ikke på valg.

Thomas Langeland Jørgensen er svært kritisk til at valgkomiteen forsøker å holde den store omveltingen hemmelig for offentliggjøringen.

– Jeg har vært med i 18 år i Hamar Ap og dette er første gang jeg er med på kampvotering om ledervervet. Hamar Ap har tidligere fått kritikk for manglende åpenhet, og dette er noe jeg har forsøkt å bedre. Det valgkomiteen nå gjør er et stort tilbakesteg når det gjelder Arbeiderpartiet som et åpent parti, sier Jørgensen, som vil gå i kampvotering om ledervervet.

Simen Brænden Mortensen ønsker ikke å besvare kritikken gjennom media, men «eventuelt på årsmøtet».

Mobilisering

Etter hva HA erfarer er det nå full splittelse i partiet mellom dem som vil kaste Jørgensen og dem som vil beholde ham. Det mobiliseres sterkt i begge leire for å samle mest mulig av sine støttespillere. Det er totalt 430 betalte medlemmer som har stemmerett til morgendagens møte.

Les også
NYHET

Mange ønsker Tippesjefen Torbjørn Almlid inn i politikken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00