Vi var vitne til en meget god 2. divisjonskamp på Sveum, og er ikke overrasket over at de to lagene var på tabelltoppen foran dette oppgjøret. Dala var best i banespill de første 45 minuttene, men trønderne var gode på overganger. Andre omgang var en jevn forestilling, - kanskje med et lite overtak til hjemmelaget.

Vakker scoring

Dala tok ledelsen etter et mønsterangrep og en vakker scoring av Erik Sigtbakken. Aleksander Melgalvis Andreassen slo et godt innlegg fra sin høyre kantposisjon, Gaute Granmo flikket ballen videre til Erik Sigtbakken og sistnevnte satte ballen praktfullt i mål på sitt direkteskudd. 

Dala fikk den åpningen de ønsket seg, men trønderne snudde kampen på Sveum. Begge bortelagets mål i første omgang var et resultat av tabber hos enkeltspillere på Dala. Det straffet seg hardt mot topplaget fra Trøndelag.

Levanger økte sin ledelse til 3-1 etter bare ett minutts spill av andre omgang. Markeringen i Dalas forsvar var ikke bra ved den anledningen, og innbytter Ivar Sollie Rønning fikk en enkel oppgave med å sette ballen i nettet.

Redusering på overtid

Utover i omgangen klarte Dala å tilrive seg et spillemessig overtak, men skapte ikke de helt store mulighetene før mot slutten av matchen. Jonatan Helmersen, Gaute Granmo og Aleksander Melgalvis hadde gode skudd, men innsatsfylte Levanger-forsvarere klarte å avverge.

Reduseringen til 2-3 kom på overtid etter en flott heading av Vegard Ruud. Dette skapte en god sluttspurt fra hjemmelagets side, men Dalagutta klarte ikke å omsette de gode mulighetene til scoringer og poeng.

Mange på Sveum var skuffet over at Dala ikke klarte å ta poeng mot Levanger, og egentlig var dette en match som ingen av lagene fortjente å tape. Skuffet var også Dalas assistenttrener Stein Rune Solbakken.

- God kamp

- Ja, akkurat nå føles tapet litt bittert. Vi gjennomførte en meget god kamp, og det er synd at store personlige feil skal prege kampbildet. Levanger bekreftet at de er et topplag i avdelingen. De har fysisk sterke spillere og er gode i sitt overgangsspill. Likevel klarte vi å matche dem på en god måte. Resultatet kunne gjerne vært 3-2 til oss etter spill og sjanser. Jeg er imponert over at gutta kom så sterkt tilbake mot slutten av matchen, og vi kan ta med oss mye positivt fra denne kampen i vårt videre seriespill, sa Stein Rune Solbakken rett etter kampslutt.

Mange av Dalas spillere kan være fornøyd med sitt spill mot Levanger. Best av dem alle var Aleksander Melgalvis Andreassen som også ble kåret til dagens Dalagutt av en lokal jury.

KAMPFAKTA:

Brumunddal - Levanger (1-2) 2-3

Mål for Brumunddal: Erik Sigtbakken og Vegard Ruud.

Mål for Levanger: Ørjan Børmark-Bye, Simen Raaen Sandmæl og Ivar Sollie Rønning.

Brumunddals lag: Christian Bjerke, Øyvind Melgalvis, Rune Pettersen, Anders Ludvigsen (Jonas Kojedal Bye i 5 minutter), Fredrik Haave Andersen, Andreas Hovemoen, Olav Muhlbradt Sveen (Jonatan Helmersen i 35 minutter), Jim Sørum Johansen, Erik Sigtbakken (Vegard Ruud i 13 minutter), Aleksander Melgalvis Andreassen og Gaute Granmo.

Gule kort: Christian Bjerke, Brumunddal og Kaj Leo I Bartalstovu, Levanger.

Hoveddommer: Sulman Hussain, Manglerud Star Fotball IL.

Tilskuere: 582 betalende.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00