Det er klart etter helgas landstreff i tjukkasgjengmiljøet som gikk av stabelen i Sarpsborg.

- Vi er 410 aktive medlemmer i Brumunddal og vi er en av landets største og mest aktige tjukkasgjenger. At Frøydis ble utropt til hele Norges "tjukkasmamma" er vi stolte av i Chapter Brumunddal, sier medlem Sonja Braathen i den lokale tjukkasgjengen.

DAGLIGE TURER

Brumunddølene møtes ved parkeringsplassen på Sveum to ganger daglig fem dager i uka. Noen er kjempeivrige mens andre bokstavelig talt kommer og går..

- Det er hele poenget med Tjukkasgjengen som lavterskeltilbud. Her trenger man hverken dyrt utstyr eller pulsklokke. Ikke må vi prestere noen heller. Jeg tror det er dette som får hundrevis av brumunddøler til å være med. Det er uforpliktende, sosialt og gøy. At den fysiske formen blir bedre og kiloene renner av er en hyggelig bieffekt, mener Sonja Braathen.

43 PÅ LANDSTREFF

Brumunddølene fylte en hel buss og reiste på massemønstringen i Østfold. Selvsagt ble landstreffet gjennomført med både en og to turer.

- Høydepunktet var selvsagt da landets tre beste chaptere skulle kåres. Vi sto på pallen. Frøydis Viddal, som dro i gang Tjukkasgjengen i Brumunddal, fikk fortjent ildsjelprisen. Hun er en raus omsorgsperson, sier Braathen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00