Torbjørn Almlid har informert styret i Norsk Tipping at han ønsker å gå av som administrerende direktør i selskapet ved årsskiftet.

Han har vært i denne stillingen siden 2009. Styret i Norsk Tipping starter nå jobben med å finne Almlids etterfølger.

- Torbjørn Almlid har gjort en meget god jobb som administrerende direktør i Norsk Tipping, og han har ledet selskapets tredelte samfunnsoppdrag på en utmerket og solid måte. Norsk Tipping leverte i 2015 tidenes beste resultat med et overskudd på 4,5 milliarder kroner. Samtidig er ansvarlighetsarbeidet forsterket, parallelt med stadig nye og innovative tilbud til kundene. Styret vil takke Almlid for innsatsen og ønske ham lykke til videre, sier styreleder Linda Bernander Silseth.

Nyheten om at Almlid går av kom ikke som en bombe på de ansatte i Norsk Tipping. For et par uker siden gikk det rykter om at han skulle gå av, men det var altså etter dagens allmøte i Norsk Tipping at nyheten ble sluppet.

- Spennende og utfordrende

- Årene i Norsk Tipping har vært både spennende og utfordrende. Jeg er takknemlig og stolt over de resultatene som er skapt sammen med alle ansatte i min periode som administrerende direktør. Norsk Tipping er en viktig samfunnsaktør som sikrer at pengespill avholdes i trygge og ansvarlige rammer, samtidig som at mest mulig av overskuddet kommer frivilligheten i Norge til gode. Nå venter en ny spennende tid for selskapet. Ambisjonen er å begeistre en ny generasjon og være enda viktige for samfunnet. Det vet jeg Norsk Tipping vil klare. En toppleder skal ikke sitte for lenge og etter åtte år er det riktig og sunt å få inn nye krefter, sier Almlid.

Styret har som ambisjon å ha en ny administrerende direktør på plass innen året er omme.

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap med enerett på en rekke pengespill på det norske markedet. Vårt samfunnsoppdrag er å tilby attraktive pengespill som ikke skaper sosiale problemer. Overskuddet går til samfunnsnyttige formål.  

Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med over 110 milliarder kroner (prisjustert) til samfunnsnyttige formål. 

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00