Forslag til ny alkoholpolitisk handlingsplan for Hamar kommune er under behandling. Ett stridstema er om dagens forbud mot å skjenke alkohol tre timer før, under og en time etter et idrettsarrangement skal oppheves.

Den politiske komiteen for helse og levekår er delt i spørsmålet, men et flertall vil at et forbud mot å skjenke alkohol kun skal gjelde under selve idrettsarrangementet.

Gikk runder

Storhamar hockey har ønsket å skjenke alkohol i forbindelse med elitekamper en stund, og de fremmet sitt syn på den alkoholpolitiske fagdagen som ble arrangert før påske. Innlegget var det arrangementsansvarlig Stein Onsrud som sto for.

Styreleder Geir Byberg, som er en profilert avholdsmann, sier at skjenking i forbindelse med kamper var et tema da Byberg ble spurt om å ta over som styreleder for to år siden.

Deltar ikke i debatten

Byberg har både gått runder med seg selv og klubben, og kom fram til at et ulikt syn på denne saken ikke tilsa at han ikke kunne ta styreledervervet.

– Det er arrangementsansvarlig Stein Onsrud som håndterer denne saken i Storhamar, sier Byberg.

– Synes du det er greit at klubben ønsker å servere alkohol i forbindelse med kamper hvor det også er mange barn og unge til stede?

– Det må du snakke med Onsrud om. Det er avklart at det er han som skal representere klubben i denne debatten, sier Byberg.

Inhabil?

Når saken kommer til politisk behandling før sommeren, vil Byberg ta opp om han er inhabil til å behandle saken som folkevalgt. Klubben han er styreleder i har en interesse i utfallet.

Onsrud opplyser at Storhamar vil vurdere å servere alkohol på iskroa før og etter elitekamper dersom kommunen åpner for dette. Da blir det 18-årsgrense, og området er atskilt fra arenaen.

– Det viktigste for oss er at kampene opprettholdes som en god arena for familier, barn og unge. Hvis vi gjør dette, skal det ikke gå på bekostning av familieprofilen. Vårt ønske er å ha det som et supplement for å gjøre mer for publikum og sponsorer, sier Onsrud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.