• STUPTE I DET: HAs reporter Rune Steen Hansen nølte ikke. FOTO: FRANK BRANDSÅS
  • MYE FOLK: Folk gikk mann av huse for å få med seg åpningen av stupetårnet. FOTO: FRANK BRANDSÅS

Stupetårnet ble sluttført våren 2015, og nå er alle tråder og summer samlet i et prosjektregnskap som ligger for godkjenning av formannskapet kommende onsdag.

Underveis har så mange summer versert, men nå er byggekostnaden gjort opp til 25,8 millioner kroner. Det er faktisk 200.000 kroner under den godkjente rammen.

Hvordan disse pengene skal brukes, vil det komme en egen sak på senere, opplyser rådmann Bjørn Gudbjørgsrud i saken til politikerne, men det kan sikkert komme godt med.

FIKK ERSTATNING

Kommunens reelle utlegg til stupetårnet kom på 13,1 millioner kroner.

Årsaken til at det er halvparten av hva anlegget kostet, er at kommunen fikk en erstatning fra det prosjekterende firmaet på 6,4 millioner kroner, kompensasjon for merverdiavgift kommer til fratrekk, og det samme gjør spille- og gavemidler.

I saksframstillingen legges det ikke skjul på at anleggets kompleksitet ble sterkt undervurdert, noe som kommunen har kommunisert tydelig tidligere.

Dekket av riksmedia

Og uten å rippe opp for mye i de mange slitsomme rundene med kostnadsøkninger, slitte fortøyninger i høststorm og tauing til vinteropplag, er det stor grunn til å tro at både kommuneadministrasjon og politikere er glade for at stupetårnet er et tilbakelagt stadium.

I saksframlegget, ført i pennen av prosjektsjef Ole Jonny Eriksen, berøres ikke de mange rundene stupetårnet har vært på Nytt på nytt, men det bemerkes knusktørt at «Anlegget ble ferdigstilt forsommeren 2015 med en åpningsseremoni dekket av riksdekkende medier».

Formannskapet tar stilling til regnskapsavslutningen onsdag til uka.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.