Det var midt under Einar Busteruds 17. mai-tale det skjedde. Ordføreren hadde innledet talen sin ved å introdusere Henning Børresen og Carsten Dalsrud som skulle spille trompetfanfare i anledning 150-årsmarkeringen til Hamar domkirke.

Da Busterud skulle fortsette talen sin var strømmen og lyden borte og ordføreren sto der med en død mikrofon.

Relativt kritisk

Dermed måtte hele programmet stanses. Busteruds tale er en ting, men folket ventet også på elevtalen fra Greveløkka og selvsagt nasjonalsangen. Dette ble gjort på en improvisert måte via en liten høytaler ved McDonalds, men få fikk dette med seg.

På spørsmål fra h-a.no til Busterud om dette er krise, svarer han:

- Ja, dette må vi si er relativt kritisk. 

Personell fra Hamar kommune forsøkte desperat å få lyden tilbake, men klarte det ikke.

Dermed måtte de avlyse resten av programmet på Stortorget.

Gikk til HAtv

Strømbruddet var i en sikringsboks like ved scenen. Denne boksen var plassert i en kum, og personell klarte ikke å åpne kummen og komme til.

Einar Busterud tok turen til HATV som sendte direkte for å forkynne talen sin der.

Strømmen gikk klokken 12.15 og vi får alle håpe ikke det samme skjer når Sting skal ha sin konsert der i sommer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.