Fellesforbundet utvider hotellstreiken ytterligere, melder vg.no.  

De nye fylkene som rammes av hotellstreiken lørdag, er Sogn og Fjordane, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Hedmark, Oppland og Østfold. Dermed er streiken utvidet til å gjelde hele landet, melder NTB.

Den varslende opptrappingen vil bety at omkring 7.000 ansatte i 760 hoteller og restauranter vil være i streik fra lørdag.

– Det har ikke og er ikke kontakt mellom partene, sier informasjonssjef Vidar Grønli i LO-forbundet Fellesforbundet til VG.

– Dere har nå tatt ut 7000; hvor mange fler kan dere ta ut?

– Dette er fullt uttak. Vi har 7750 medlemmer innen denne sektoren, men endel er nyinnmeldinger etter streiken, som ikke kan streike - og endel er grupper vi ikke vil ta ut. Så fra lørdag er det fullt uttak, sier han.

– Det har vært kontakt mellom partene, men det er bare av praktisk karakter som man må ha når det er en konflikt. De fleste hotellene klarer å holde åpent med redusert drift. Men i de store byene er det en del av storhotellene som sliter, fordi organisasjonsgraden er større der, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO reiseliv til VG.

Ved siden av lønnstillegg dreier konflikten seg om kamp for å få tariffestet rett til lokale forhandlinger: Det betyr at konflikten både består av penger og prinsipper.

Her kan du se hvilke hoteller som rammes i Hedmark:

Elgstua AS

Finnskogtoppen Helsesenter AS

Hamar Hotelldrift AS - Quality Astoria Hotel

Hotelldrift Astoria Hamar AS

Kremmern Cafe og Spiseri AS

Milepelen Vertshus AS

Rudshøgda Kafedrift AS

Scandic Hotels AS - Scandic Hotel Hamar

Scandic Hotels Øst AS - Scandic Ringsaker

Slobrua AS

Taverna Hotell & Kafeteria AS

Tribe Hotel Management AS - First Hotel Victoria

Trysilfjellet Hotelldrift AS - Radisson Blu Resort

Vinger Drift AS avd. Vinger Hotell

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.