Å løpe naken over Stangebrua har i alle år vært en mer eller mindre offisiell russeknute for Hamar-russen. Bilistene som kjørte strekningen torsdag ettermiddag fikk i midlertidig se mer et par bare romper i fullspring bortover den snaut kilometerlange brua.  

Politipatruljen som tilfeldigvis kjørte forbi da hele russebussen Top Gun løp naken over Stangebrua snudde sporenstreks i rundkjøringen ved Vikasenteret, og kjørte til parkeringsplassen ved Vikingskipet, hvor russebussen sto parkert. 

- Jeg vil ikke bli tatt for dette. Jeg skal til utlandet jeg! ropte en meget lettkledd og lettere engstelig russ, i det han hoppet inn i bussen. 

Sebastian Nyhagen, Sondre Søstumoen, Ørjan Røhne og Haagen Fossen var stoltere, og poserte gladelig.

- Blir det forsida eller? ler gutta.

- Det er russerebus i dag. Dette har vi fått full tillatelse til av ei politidame. Men nå kom «po-po» og ble sure, så vi stikker.

"Alle inn i bussen" ropes det, og en ekstatisk russ svarer «Jeg kler aldri på meg!». En tredjemann er mer opptatt av om de får poeng for å ha fullført løpet.

1. betjent Eivind Hvideberg fra Hamar politikammer tar hendelsen med et smil. 

- Du fikk sett alle de flotte kroppene du også? Russen har rebusløp i dag. Dette var da en post. De har fått beskjed om å gå i bussen og kle på seg, og posten avvikles. De hadde jo et møte med forebyggende avdeling på forhånd før rebusløpet begynte, men da unnlot de som var ansvarlige for rebusen å nevne at de skulle ha den posten her, av naturlige årsaker, sier Hvideberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.