Det er nok ei stund siden babysang var ensbetydende med «Bæ bæ, lille lam». Menighetspedagog Guro Ødegård Lundby byr gjerne på både sambarytmer med rytmeinstrumenter og andre fengende sanger for å holde oppmerksomheten til det unge publikumet.

Da HA var på besøk i Storhamar kirke, var det 10 småttinger i alderen åtte til 24 måneder med mammaer eller pappaer på plass. Faktisk var det seks pappaer som var med.

– Vi har det veldig trivelig og det blir et godt samhold. Tilbudet med babysang er godt organisert, et godt tiltak, sier Tor Kristian Tveitehagen og Anders Vestby, som er pappaene til Kristine og Amund. Pappaene kjente hverandre ikke fra før.

– Det er veldig hyggelig at det er mange pappaer som kommer. Denne våren er det til sammen 10 pappaer som går på babysang, forteller Guro Ødegård Lundby, som er utdannet faglærer i musikk i tillegg til drama og kristendom. Hun har drevet med babysang i flere år, og har hatt ansvaret for tilbudet i Hamar og Vang de to siste årene. Og denne våren har interessen vært veldig stor: Til sammen 90 babyer har deltatt denne våren, over 60 mammaer og pappaer deltar fast, og Guro synger med 40–50 babyer hver uke. Mandager er hun i kirkestua i Vang med babyer fra 0–18 måneder, og onsdag formiddag er det tilbud for babyer fra 0–8 måneder i Storhamar kirke. På denne gruppa er det gjennomsnittlig 20 babyer på plass. Som regel er det mammaene som begynner på babysang mens de er hjemme i permisjon, men så er det pappaene som følger opp når de tar over permisjonstiden.

– Og vi har plass til enda flere pappaer så det er bare å komme, sier Guro Ødegård Lundby.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.