Norturas konsernstyre har vedtatt å flytte aktiviteten fra de tre anleggene i tråd med konsernsjefens forslag. Medarbeidere i Trondheim og Lillehammer vil få tilbud om jobb på naboanleggene.

Konsernsjef Arne Kristian Kolberg foreslo i februar å flytte produksjonen ved Nortura Lillehammer til Nortura Rudshøgda.

Det er totalt 124 fast ansatte på anlegget og samtlige av disse vil få tilbud om jobb når aktiviteten flyttes til Rudshøgda. Flyttingen vil skje i løpet av 2017.

Også de rundt 100 medarbeiderne (74 årsverk) ved Nortura Trondheim vil få tilbud om jobb når ekspedisjonen flyttes til Nortura Malvik høsten 2016.

– Vi er glade for at vi klarer å unngå at medarbeiderne på disse stedene blir satt i omstilling, sier styreleder Sveinung Svebestad. – Nortura Malvik og Nortura Rudshøgda er kun noen få mil unna, så dette bør være en god løsning for både bedriften og medarbeiderne, sier Svebestad.

For de 54 berørte medarbeidere ved ekspedisjonen i Bergen, begynner arbeidet med å finne andre løsninger, enten innenfor eller utenfor konsernet. Styret har vedtatt konsernsjefens forslag om å flytte ekspedisjonen til Nortura Forus på nyåret 2016.  Det blir behov for 30 nye medarbeidere på Forus.

– Vi har heldigvis god erfaring med omstilling i Nortura og har klart å hjelpe 9 av 10 over i nytt arbeid. Det skal vi gjøre alt for å få til i Bergen også, sier Svebestad.

Bakgrunnen for flyttingen er leieavtaler som går ut for de to ekspedisjonene, og en overkapasitet på produksjon i Nortura.

– Nortura er nødt til å sikre god lønnsomhet og konkurransekraft hvis vi skal være med i norsk matproduksjon framover. Det skylder vi bonden. Derfor går vi gjennom hele vår struktur for å unngå overkapasitet og sikre at vi har fremtidsrettede løsninger, riktig teknologi og riktig kompetanse på fabrikkene vår, sier Svebestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.