Politiadvokat Richard Røed i Hedmark politidistrikt opplyser til HA at mannen er siktet for heleri av noe over en million kroner.

Politiet mener han over flere år har mottatt penger som stammer fra straffbare handlinger. Bakgrunnen er at politiet mener å kunne dokumentere at mannens oppgitte inntekter ikke henger på greip med midler han har hatt tilgang til.

Mannen nekter all skyld, og har avgitt en lang forklaring til politiet. Han mener alt politiet bygger saken sin på kan forklares og dokumenteres som lovlige inntekter.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med hva slags kriminell virksomhet de mener mannen har mottatt penger fra, utover at det skal ha pågått i flere år.

RANSAKING

Tirsdag slo politiet til på flere adresser samtidig. Det ble ransaket på de ulike adressene gjennom hele dagen.

I tillegg til den varetektsfengslede mannen, ble også en rekke andre personer pågrepet av politiet. Noen av disse er i familie med mannen, andre er bekjente av ham. Flere av disse er siktet i saken.

TRYGDESVINDEL

Mannen er også siktet for trygdesvindel av mer enn 400.000 kroner.

Politiet mener mannen har mottatt sykepenger fra Nav samtidig som han i praksis jobbet.

Også dette nekter mannen for.

Stenge restaurant

Mattilsynet stengte tirsdag restauranten som den helerisiktede mannen knyttes til.

Restauranten som politiet knytter mannen til ble stengt av Mattilsynet tirsdag. I Mattilsynets rapport står det at Mattilsynet dro til restauranten etter at de hadde fått melding fra politiet om dårlig renhold på stedet. Politiet hadde tatt seg inn i restauranten i forbindelse med aksjonen som akkurat da pågikk mot både den fengslede mannen og familie samt bekjente av ham.

– Observasjonene som ble gjort viste at renholdet i virksomheten var uakseptabelt, står det i Mattilsynets rapport.

– Flere steder i kjøkkenlokalene var det ansamling av skitt, matrester, søppel og støv på gulv og oppetter vegger. Under en sofa ved kjølerommet var det en tallerken, plastbeger, pappbiter, ispapir, kulepenner, matsmuler, støvdotter, og diverse småting som papphylse, gummistrikk og møbeljern.

I VARETEKT

Hedmarken tingrett har nå varetektsfengslet mannen for fire uker.

De to første ukene skal han sitte i full isolasjon. Mannen motsatte seg fengsling da han ble framstilt i tinghuset i Hamar i går, og begjærte seg løslatt.

Tingretten mener det er grunn til å mistenke ham for å ha gjort det han er siktet for.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.