Under høylydte rop av paroler mot IS og til støtte for kurderne i Kobane, satte det kompakte demonstrasjonstoget avgårde fra Stortorgetklokka 13 lørdag.

Parolene ble ropt ut på både engelsk og kurdisk , og tildels også på norsk.

Det er Kurdisk Kulturforening som har tatt initiativet til demonstrasjonen, og foreningens leder Osman Kawkabishad gikk først i toget med ropet og deklamerte parolene som han fikk med seg resten av demonstrasjonsfølget på.

Den kurdiske byen Kobane i det selvstyrte Kurdistan-Rozhawa (Nord-Syria) har i over 40 dager vært omringet av terrororganisasjonen IS. De kurdiske styrkene som kjemper imot består av både kvinner og menn, som kjemper side om side mot den konstante og brutale trusselen fra IS.

- Mange uskyldige blir drept, og jenter blir solgt som koner (sexslaver) til IS-terroristene. Det er brutal ondskap kurderne rammes av, sa Kawkabishad til HA tidligere denne uka.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.