KIWI Næroset har i rundt 150 år vært en møteplass for lokalbefolkningen på Næroset og et fast og kjært stoppested for hytteturister på vei til Sjusjøen.

Torsdag klokka ti åpnet butikken dørene i et helt nytt lokale.

- Dette er en merkedag for Næroset. Butikken har vært et anker i bygda i 150 år, og jeg er sikker på at den vil være det i minst 150 år til, stråler Anita Ihle Steen, som klippet snora for nybygget.

- Her driver de butikk med både hode og hjerte. De vil selvfølgelig tjene penger, men de vil være noe mer enn bare en butikk. Det er nok ikke mange KIWI-butikker som har både peis og piano, sier ordføreren og kikker innover i lokalet.

Ikke bare butikk

KIWI Næroset er nemlig ingen hvilken som helst KIWI-butikk. Dagligvareforretningen er utstyrt med nettopp peis og piano samt en gammeldags krambu og sittegrupper med aldrende, men delikate stoler og bord.

Her skal ikke kundene sluses igjennom en typisk lavprisbutikk; her skal de kunne sette seg ned og prate med ansatte, venner og bekjente.

- Kundene våre må ikke stresse med å komme seg videre, bekrefter kremmer Aksel Harby og fortsetter:

- Vi har prøvd å legge sjela i dette. Vi vil fange blikket til folk, og vi vil at folk skal trives i butikken. Vi har brukt lokale håndverkere og kortreiste materialer, og vi har prøvd å lage et tradisjonelt og lavt butikkbygg i treverk som sklir inn i bygda. 

Fornøyde kunder

Kundene som følger etter Ihle Steen og Harby inn i forretningen, er synlig fornøyde med det nye bygget. De gratulerer både Harby, Harbys familiemedlemmer, butikkens ansatte og hverandre med bygdas nye matbutikk.

- Det er nydelig her. Det er mye større enn før, og jeg synes det har blitt en veldig fin butikk, sier Maja Irion, som har slått seg ned i kaféavdelinga med sønnen David og et knippe vaffelhjerter.

- Det er fint at noen prøver å gjøre det koselig, og det er hyggelig at de har tatt gamle møbler i bruk. Jeg ville nok ha handlet her uansett, men nå kommer jeg til å trives enda bedre på butikken, smiler hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.