• RASKT SALG: Prislappen på Malungen var 12 millioner. Hva kineserne har betalt vil ingen si noe om nå.

Det skal være,  etter hva Stangeavisa erfarer, være et kinesisk eid internasjonalt hotellselskap som har kjøpt prakteiendommen.

Det var for få uker siden at selskapet som eier Malungen, la det ut for salg. Prislappen ble satt til 12 millioner kroner. Nå bekrefter Trond Ingvaldsen i BAB Eiendom overfor Stangeavisa at de har solgt eiendommen, men han vil ikke si at det er et kinesisk eid selskap som er kjøper.

- Vi fikk en god og fair pris, sier Trond Ingvaldsen i BAB Eiendom, men han vil ikke si hva den eksakte prisen ble.

- De som har kjøpt Malungen ønsker å presentere seg sjøl, og vi er blitt enige om at vi foreløpig ikke skal gå ut med hvem det er. Selskapet som står bak kjøpet ønsker å vise at de vil utvikle et godt tilbud til glede for hele Hedmarken, sier Ingvaldsen.

De nye eierne ser for seg helårlig hotelldrift, samt aktivt bruk av andre fasiliteter i området som en del av deres konsept, som Domkirkeodden, skogmuseet i Elverum, dyreparken på Tangen og Skibladner. Selskapet vil ta over Malungen i begynnelsen av juli.

Det kinesiske hotellskapet har altså kjøpt 2,678 kvadratmeter med bygningsmasse fordelt på ni bygninger, deriblant et jaktslott i laftet tømmer fra 1902.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00