I over ti år har Hamars visjon vært «Det mest attraktive boområdet i Innlandet».

Nå mener man denne visjonen er gått ut på dato, fordi det har blitt en realitet, og jakten på en ny startes.

Over en pizza

Kommunen skal bruke inntil 100.000 kroner på å leie inn et byrå som skal hjelpe til å finne en ny visjon.

En tverrpolitisk gruppe som ingen hadde hørt om før onsdagens formannskapsmøte hadde utarbeidet innspill til hva en ny visjon skal ta utgangspunkt i. Men ingen hadde hørt om denne gruppa før, og det fikk Arbeiderpartiet til å etterspørre hvem som hadde oppnevnt den, og hvilket mandat den hadde.

Da det viste seg at ordfører Einar Busterud og MDG-politiker Katrine Aalstad hadde invitert noen personer over en pizza for å drodle litt rundt visjonen, kokte det over for flere.

Fikk en pizza

De som var invitert var kultursjef Morten Midtlien (som ikke kunne stille), reklamemann Kjetil Wold og NRK-journalist Vibecke Wold Haagensen og Arbeiderparti-politikerne Nora Mageli og Ingunn Børresen.

– Denne gruppen har vi aldri hørt om før, skal de være med videre, ville Morten Aspeli (Ap) vite.

Hvorpå ordfører Einar Busterud fyret seg noe voldsomt opp.

– Noen har fått en pizza. Hvis det å spandere en pizza er et problem, da girer jeg meg opp, sa Busterud.

På bakrommet?

Thomas L. Jørgensen (Ap) responderte med å si at tverrpolitiske grupper må forankres i full åpenhet i formannskapet, og ikke på bakrommet.

Åpenhet er sentralt fordi dagens flertall, Regnbuealliansen, i sin samarbeidsplattform har fastslått at deres samarbeid skal være bygget på åpenhet, medvirkning og dialog både internt og med innbyggerne.

Såpass fyr tok det at Aspeli tok til orde for at det må være klima i formannskapet til å stille spørsmål uten at temperaturen blir så høy.

Busterud erkjente at ordet «tverrpolitisk» ikke var riktig om gruppa som har vært i aksjon.

sTOLTHET

En ny visjon skal gi innbyggere og ansatte i Hamar kommune stolthet og noe å strekke seg etter.

Det står å lese i innspillene fra gruppa som har vært i sving. Videre går det fram at visjonen skal gi uttrykk for at Hamar måler seg mot de andre Intercity-byene med 1,5 times reisetid fra Oslo, og ikke mot nabokommunene.

Visjonen skal si noe om hele kommunen, og ikke bare bykjernen. Den skal appellere til følelsene og avspeile en forpliktelse. Karakterer i Hamar-regionens kommunikasjonsplattform er raus, romslig, offensiv og solid.

Hamar kommunes kjerneverdier er åpen, modig, pålitelig og helhetlig.

Administrasjonen har nå fått klarsignal til å gjennomføre en anbudskonkurranse med lokale kommunikasjonsbyråer for å utvikle en ny visjon. Det antas at en ramme på 100.000 kroner er tilstrekkelig til arbeidet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.