For Høyre-politikerne Rune Øygarden og Pål Sandbakken er Tjukkasgjengen et så viktig folkehelsetilbud at de disket opp med bålkos, gløgg og pepperkaker langs Brumunda.

- Det er utrolig viktig at folk begynner med fysisk aktivitet, sier Øygarden.

eventyr i tre år

Imponerende 477 brumunddøler har Tjukkasgjengen klart å få opp av sofaen og ut på tur, enten det er en varm sommerdag eller en kald vinterdag.

- Dette har vært et eventyr gjennom tre år. Hver dag er vi ute på tur. Det er også utrolig hva som har skjedd med folk gjennom denne tida, sier Tjukkasgjengens leder, Frøydis Viddal.

Hun har opplevd at mange har gått ned i vekt, og ikke minst har folk med hjerte- og karsykdommer og diabetes fått en ny livsførsel.

- Folk endrer seg på grunn av dette mosjonstilbudet, sier hun.Hun ser også at mange som er ensomme har knyttet nye vennskap.

viktige vennskap

- Vennskap er viktig. Dette er et lavterskeltilbud som gir folk en mulighet til å komme seg ut og få nye venner, sier Viddal.

Hun understreker også at det ikke koster en eneste krone å være med i Tjukkasgjengen.

- Dette er gratis, og nå vil vi jobbe for å få med oss flere ungdommer, sier Frøydis Viddal.

VIL HA MED FLERE POLITIKERE

Tjukkasgjengen satte pris på at Per Sandbakken og Rune Øygarden dukket opp med gløgg og pepperkaker.

- Det er en hyggelig gest som vil bli lagt merke til, sier Kristian Østvold.Berit Granli håper at flere politikere kan ta på seg trimtøyet og bli med Tjukkasgjengen på tur.

- Jeg vil utfordre alle partier og alle politikere til å bli med på en tjukkastur, oppfordrer hun.

ØNSKER LYSLAGT TURSTI

Frøydis Viddal mener at Høyre-politikernes gest er en ære for Tjukkasgjengen.

- Det er en anerkjennelse for det Tjukkasgjengen står for. Vi er blitt tatt på alvor av dem, og blitt satt på den politiske agendaen i Ringsaker, sier Viddal.

Sammen med Frøydis Viddal har Rune Øygarden ønsker for den mye brukte turstien langs Brumunda.

- Det er et stort ønske om lys langs stien hele vegen opp til vannverket. Drømmen er vel at noen kan sponse oppsetting av lys langs denne traseen av stien, sier Rune Øygarden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.