- Jeg er takknemlig for mottakelsen jeg har møtt, kjærligheten jeg har følt og vennene jeg har fått her i Brumunddal.

Med denne innledningen sikret Hai Hang (39) seg et godt grep om alle de mellom 2.000 og 2.500 som møtte fram på torget til julegran-tenning lørdag sent ettermiddag.

TAKKET OG TAKKET

Gjennom talen, som var så rørende at også Hang selv slet med å holde stemmen, benyttet han først og fremst anledningen til å takke brumunddølene for alt han og familien har fått av opplevelser og kjærlighet siden de kom som båtflyktninger for 38 år siden.

Han var også innom dagens Brumunddal:

- Jeg vil takke dere for hvordan dagens Brumunddal har blitt. Jeg glemmer aldri opplevelsen her under Tømmerstokk-festivalen. Før ventet jeg på at noe skulle skje når det var store folkemengder. Var det et smell så fryktet jeg for at det var ruteknusing hjemme. Nå var det bare blide folk i mengden i Brumunddal, sa Hai.

Terroren og flyktningene

Han snakket også om terrorangrepet i Paris nylig og flyktningestrømmen:

- Jula har en spesiell betydning for meg. Jula betyr omtanke. Nå er det venner og familier rundt omkring som ikke har det så godt. Denne jula blir veldig spesiell for mange i Europa. Det er mange som har blitt nødt til å flykte med livet som innsats. For 38 år siden var det situasjonen også for meg. Mor og far flyktet fra Vietnam uten å vite hvor de ville ende. De ville gi et bedre liv til barna sine og seg selv, sa Hang og la til:

- Heldigvis havnet vi i Brumunddal.

Pusling og stor matlyst

Han avsluttet slik:

- Husk å spis mye god mat. Livet for kort til å spise dårlig mat!

Kultursjef Asle Berteig (51) sa det slik da han introduserte Hang:

- Jeg husker fra min tid som lærer da Hai kom som en pusling av en elev. I dag er jeg stolt av å si at Hai Hang er en av mine venner!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00