Coucheron ble valgt inn i kommunestyret i Hamar i 2011, som en av to Frp-representanter.

Etter kort tid meldte Johnny Sterud overgang til Høyre. Når Coucheron nå melder seg ut, er det etter lang tids overveielse. Det dreier seg først og fremst om organisatoriske forhold, og ikke Frps politikk.

Bitter nominasjon

Slik Coucheron opplever det, startet problemene etter Hamar Frps årsmøte i 2012. Mens Coucheron støttet Lars Joakim Hansens kandidatur, støttet styret Tor Andre Johnsen.

Siden har Coucheron opplevd bakvaskelser, ufine e-poster og omtale, samt mye misnøye med hvordan hun har skjøttet sitt verv som folkevalgt for Frp i Hamar-politikken.

Ukultur

- Utmeldelsen er en reaksjon på en ukultur som har fått råde for lenge, og som jeg ikke vil assosieres med, sier Coucheron.

Ved siden av Coucheron, melder Hans Petter Flagestad seg ut. Han står på varalista til kommunestyret. Tom Hågensen, som er første vara, har også meldt seg ut, og dermed har Frp ingen med medlemskap på varalista lenger.

Med Tungt hjerte

- Jeg synes det er tragisk å måtte gjøre det. Det er med tungt hjerte, sier Coucheron, som meldte seg inn i Frp tilbake i 2008.

Hun har hatt styreverv Hamar Frp, Hedmark Frp, gått Frps eliteskole og deltatt på mange kurs.

- Det har vært lærerikt, men jeg skulle ønske at jeg hadde hatt mer tid til å fokusere på politikk i stedet for interne problemer, Skal man komme noen veg, må man samarbeide internt og eksternt og behandle hverandre med respekt, sier Coucheron.

Gode løsninger

- Hva med dem som stemte på deg, bryter du ikke kontrakten med dem?

- Det har absolutt vært i tankene mine, men jeg tror ikke det blir dårligere politikk om jeg sitter som uavhengig eller som medlem i Frp. Jeg vil uansett bidra til å finne gode løsninger for Hamars befolkning, med sunn fornuft i bunn, sier Coucheron.

God arbeidsfordeling

Coucheron er også fylkestingsmedlem i Hedmark, men der opplever hun samarbeidet som godt, og har ikke opplevd at styret i Hedmark Frp prøver å blande seg i fylkestingsgruppas arbeid.

- Arbeids- og rollefordelingen der er god, mener Coucheron.

Konsekvensen av utmeldelsen er at hun også i fylkespolitikken heretter møter som uavhengig representant.

Uviss politisk framtid

Coucheron ønsket i utgangspunktet en ny periode både i lokal- og fylkespolitikken. Uten et parti, blir det umulig.

- Hva tenker du om din egen politiske framtid nå?

- Jeg kunne ha tenkt meg å fortsette i politikken, og det politiske arbeidet i formannskap og kommunestyre har gitt mersmak. Foreløpig vet jeg ikke hva det blir til, sier Coucheron.

Må ta oppgjør

- Hva må Hamar Frp gjøre for å øke oppslutningen i Hamar?

- De må være synlige, og ta et oppgjør med ukulturen. De må finne de menneskene som vil stå på for partiet, og spille hverandre gode. Økt fokus på organisasjonskultur, mener Coucheron.

Relaterte artikler
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.