Ordfører Anita Ihle Steen (Ap) tok det første spadetaket for utbyggingen i formiddag sammen med bygg- og eiendomssjef Kjetil Wold Henriksen, rektor Steinar Ulven og prosjektleder Anders Myhre i Syljuåsen AS.

- Dette er en stor dag for Moelv, sier Ihle Steen.

GIGANTISK UTBYGGING

Ringsaker kommune satser 412 millioner kroner på det nye oppvekstsenteret i Moelv.

Det inkluderer ny skole, ny svømmehall, oppgradering av Moelvhallen og infrastruktur. Gang- og sykkelveger, rundkjøring og av- og påstigningsplasser for busser og biler gjør sikkerheten for elevene tryggere, men løfter også det estetiske i nærområdet.

Nye Moelv skole med plass til 425 elever samt en forsterket enhet med 15 plasser koster 258 millioner kroner. Det er Ringsakers desidert dyreste skole.

- Moelv vil endre karakter gjennom dette kjempeløftet vi tar nå, sier rådmann Jørn Strand.

INNTIL MO GÅRD

Nye Moelv skole skal erstatte Kilde og Skarpsno skoler.

Den nye og flotte skole skal bygges inntil tunet på Mo gård. Deler av låven på Mo skal fortsatt brukes, og kulturvernmyndighetene har stilt strenge krav til at fasaden mot Mo skal ivaretas som en del av nyskolen.

Planen er at den nye barneskolen i Moelv skal være klar til bruk høsten 2017. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.