Det var en tung dag ved Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole i går. De 70 elevene våknet til nyheten om at en medelev omkom natt til søndag, under klatring på et parkert togsett.

Les også: Jernbaneverket sjekker rutiner  

Les også: 15.000 volt i ledningen

DA HA besøkte Folkehøgskolen i går, vaiet flagget på halv stang. Elever fortalte om den store sorgen, for på en folkehøgskole bor man tett på hverandre. Det blir et eget miljø, og elevene har blitt veldig godt kjent i løpet av de ni månedene de har gått på skolen.

HADDE MINNESTUND

I går samlet både elever og ansatte seg til minnestund for den omkomne vennen. Styreleder ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole i Ringsaker, Are Tomasgaard, beskriver en skole som er preget av stundens alvor.

– Det er en veldig tung dag for skolen, og alle involverte. Det er trist når noe sånt skjer, sier Tomasgaard.

Han forteller at rektor Ola Bergum ble oppringt om hendelsen i femtiden natt til søndag, og krise- og beredskapsplanene ved skolen ble straks iverksatt.

Kriseteam satt inn

Alle ressurser er satt inn for å ta vare på de involverte. Det interkommunale beredskapsteamet er også koblet inn.

– Elevene tar det veldig tungt. Det som er viktig nå, er å sørge for at elevene og de ansatte føler de har noen å snakke med. Vi hadde en fin minnestund, sammen med Sjømannskirken og sognepresten i Ringsaker, sier Tomasgaard.

To av de tre som klatret på togsettet er lettere skadet, og ble i går undersøkt ved Lillehammer sykehus. Disse er også elever ved folkehøgskolen, og de vil bli avhørt av politiet, for å klarlegge hva som skjedde denne natta.

– Vi vet ikke eksakt hendelsesforløpet, men i løpet av natta har tre ungdommer klatret på togsettet, og den ene har på en eller annen måte kommet borti høyspenten, sier operasjonsleder Tor Strandvik ved Innlandet politidistrikt.

Politiet fikk melding om at tre personer klatret på et parkert togsett klokken 03.37. Det var vakthold rundt toget, og det var vakten og en nabo som så ungdommene og varslet politiet. Politiet responderte raskt, men en person ble senere erklært død på stedet, etter at han har kommet borti kjøreledningen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00