Torsdag skrev HA om Knut Fangberget og Hamar Høyre som har gjort helomvending og gått bort fra ønsket om et felles mjøssykehus for Hedmark og Oppland. (Se egen sak til høyre)

– Etter min mening kan man glemme storsykehus. Det har ikke oppslutning i Innlandet, dessverre. Det er snart ingen som støtter dette, uttalte Fangberget til HA.

Hamar Høyre ønsker i stedet å satse på to akuttsykehus - ett i Oppland og ett i Hedmark, nærmere bestemt i Hamar.

– Ødelegger for oss selv

Helomvendingen får Frps stortingsrepresentant Tor André Johnsen til å reagere.

– Det er overraskende og synd for prosessen at Høyre plutselig mener dette. Det er bare oss selv som kan ødelegge og stanse prosessen ved å stadig rykke tilbake til start, sier han.

Johnsen vil ikke spekulere i hvorfor Hamar Høyre har valgt å snu 180 grader i sykehussaken.

– Jeg kjenner Knut (Fangberget) som en klok og fornuftig mann, så jeg må nesten snakke med ham før jeg kan uttale meg om hva Høyre tenker, sier han.

Johnsen mener uansett at slike utspill bidrar til å sparke beina under prosjektet.

- Skaper økt usikkerhet

Også leder i Hedmark Ap, Per-Gunnar Sveen er kritisk til Høyres snuoperasjon.

- Det er uheldig at flere vender ryggen til et nytt hovedsykehus. Det er med på å svekke muligheten for støtte til investeringen og skaper økt usikkerhet, sier han.

Sveen synes samtidig det er synd at arbeidet med sykehuset tar så lang tid. I tillegg mener han Helse Sør-Øst i juni bidro til å skape ekstra usikkerhet ved å sende ut signaler om at prosjektet i Innlandet blir forskjøvet i tid.

- Vi støtter en langsiktig struktur med ett hovedsykehus, men planene må ha god støtte i Helse Sør-Øst, det vil si hos helseministeren. Det siste må avklares etter det som skjedde i juni, sier han.

- Det beste for Hamar

Hovedpersonen selv, Høyres Knut Fangberget, tar kritikken med stor ro.

– Jeg vil ikke kommentere hva andre måtte mene om mitt skifte av meninger. Når Helse Sør-Øst og alle andre bidrar til å så tvil om et felles sykehus, da må vi se på andre muligheter som vil være til det beste for Hamar. Noe annet ville vært å forsømme vår rolle som lokalpolitikere, sier han.

Les også
DEBATT Les hva HA mener.
Les også
DEBATT Les hva Anne Beth Moslet i helsebloggen mener.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.