Eksklusjonen av Hans Kristian Arnkværn skjedde etter et styremøte i Ringsaker Frp i mai.

Det hele begynte da Einar Glasø sa han skulle «kaste Arnkværn veggimellom». Arnkværn svarte med å si «ta av deg brillene» til Glasø.

Hedmark Frp har to ganger stått vedtaket om å ekskludere Hans Kristian Arnkværn. Saken blir nå igjen anket til en endelig avgjørelse av sentralstyret i Frp.

Selv om Hans Kristian Arnkværn igjen har klaget Hedmark Frps vedtak inn for sentralstyret, gjør eksklusjonen det umulig for ham å delta i den pågående nominasjonsprosessen til Stortinget.

Nettopp listeforslaget var tema i det opphetede styremøtet i Ringsaker Frp i vår. Møtet endte med at Arnkværn ble ekskludert fra Frp.

– Jeg oppfatter saken som en tydelig jakt på meg, sier han.

BRÅK I JOHNSENS LOKALLAG

Arnkværn mener selv han burde ha stått på Hedmark Frps liste.

– Jeg tror mange ser på meg som en stor konkurrent, sier han.

– Ville du konkurrere ut Tor Andre Johnsen?

– Jeg vil ikke konkurrere, men jeg burde stått på lista. Jeg står for en tydelig Frp-politikk. Det er ikke så mange synlige politikere som fronter partiets politikk, sier Hans Kristian Arnkværn.

Han stusser også over at det er mye bråk i stortingsrepresentant Tor Andre Johnsens eget lokallag. På tre år har tre av fire i kommunestyret forsvunnet fra Frp.

– Jeg har heller ikke hørt noe fra Tor Andre etter at jeg ble ekskludert, sier han.

IKKE SKIFTE AV PARTI

Arnkværn har valgt å slåss videre for sitt Frp-liv.

– Mitt ønske er å beholde mitt medlemskap i Frp. Jeg har veldig mange støttespillere i partiet. Jeg har samarbeidet godt med leder Sondre Ramsrud og Lars Svendstad, sier han.

Han viser til at Trygve Fjerdingstad i en sms skriver «Jeg vil selvsagt støtte deg, du er den mest oppgående representanten for partiet etter min mening».

Arnkværn ble personlig valgt inn i kommunestyret.

– Jeg kommer uansett til å kjøre den linja jeg har lagt meg på politisk, sier han.

– Vil du bytte til et annet parti?

– Definitivt ikke. Da vil jeg være uavhengig, sier Arnkværn.

STARTEN PÅ FRPS FALL

Hans Kristian Arnkværn mener at det er Frp som taper på konflikten.

– Det er for Frp at denne saken er uheldig. Frp har ikke råd til å miste noen folkevalgte, Jeg klarer meg veldig fint selv, sier han.

Han påpeker at Frp ødelegger for seg selv:

– Hvis jeg ikke får tilbake mitt medlemskap vil ikke Frp i Ringsaker reise seg. Vi kunne ha klart 10–15 prosent oppslutning med min synlige politikk, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.