Det ble klart på pressekonferansen på Briskeby.

Mens HamKam bryter med Sparebanken Hedmark, stiger DNB fram som HamKams generalsponsor. 

Sparebanken Hedmark har vært HamKams hovedsponsor i en årrekke, men nå er det et skifte. 

- Vi er stolte over at en solid aktør som DnB har sagt ja til å være vår generalsponsor, sier styreleder i HamKam, Truls Nordby Johansen.

Jan Egil Melby, banksjef for bedriftsmarkedet i Hedmark DNB, opplyser at det er inngått en to pluss to år lang avtale.

- Det langsiktige målet er å føre HamKam tilbake til Tippeligaen, sier han. 

Klubben har jaktet på en ny generalsponsor som vil bidra mer enn hva Sparebanken Hedmark har gjort.

I 1. divisjon i fjor var avtalen med HamKam verdt i underkant av en million kroner. Og etter at partene har vært i dialog gjennom vinteren, har det blitt klart at dette kunne bli enda lavere. 

- Jeg ønsker ikke å kommentere størrelsen på avtalen vi har underskrevet, men det er en god avtale, smiler HamKam-sjef, Nordby Johansen.

Mer enn Dragons

– Vi har tro på HamKam og mener det er et enormt idrettspotensial i Hamar, sier Even Wetten, fagleder idrettssponsing i DNB.

Wetten mener Storhamar suksess på hockeybanen er det beste beviset på lokal patriotisme og lidenskap.

Storbanken har noen få, men ganske store sponsorater i norsk fotball, men på nivå tre i Norge er de kun med i HamKam.

– Vi er størst, eller nest største sponsor i LSK, VIF, Godset og Sarpsborg 08. Vår filosofi er at vi skal være inne tungt når vi først har sagt vi skal  være med, sier Wetten.

Og for å dra den lokale sammenlikningen videre, er HamKams avtale med DNB omtrent tre ganger så stor som Sparebanken Hedmark har med Storhamar hockey.

– Vi betaler det vi mener er markedsmessig riktig, og vi gjør ikke dette for å være snille mot HamKam. For oss som bank er det viktig at vi tar ytterligere markedsandeler lokalt, sier Wetten og understreker at DNB lokalt også er veldig glade for den avtalen som ble undertegnet på Briskeby i går ettermiddag.

Brøt med Sparebanken

Sparebanken Hedmark har vært HamKams hovedsponsor i en årrekke. Nå er det slutt.

Klubben har jaktet på en ny generalsponsor som vil bidra mer enn hva Sparebanken Hedmark har gjort. I 1. divisjon i fjor var avtalen med HamKam verdt i underkant av en million kroner. Og etter at partene har vært i dialog gjennom vinteren, har det blitt klart at dette kunne bli enda lavere.

Det skal ha gjort at HamKam har intensivert jakten på en ny hovedsponsor. HA-sporten vet at HamKam har hatt følere ute hos DNB tidligere.

– Vi kommer tilbake med noe om dette når vi har noe å si. Det jobbes med å få på plass en generalsponsor, sier styreleder i HamKam Truls Nordby Johansen.

Sparebanken Hedmarks Tore Slettvold har også fått signaler om det kan bli et skifte.

– Vi har vært i dialog med HamKam gjennom vinteren, men hvis det kommer inn en ny samarbeidspartner som vil bidra for Hamar-idretten, ser vi positivt på det, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.