Det bekrefter operasjonsleder Tor Strandvik til Hamar Arbeiderblad.

- Vi har vært og pratet med ledelsen og elevene, og har informert om hva som har skjedd, sier Strandvik.

- De pårørende til avdøde er også varslet, forteller operasjonslederen.

trist dag

Styreleder ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole i Ringsaker, Are Tomasgaard, beskriver en skole som er preget av stundens alvor.

- Det er en veldig tung dag for skolen, og alle involverte. Det er trist når noe sånt skjer, sier Tomasgaard.

Han forteller at rektor Ola Bergum ble oppringt om hendelsen i femtiden, og krise- og beredskapsplanene ved skolen ble straks iverksatt.

Alle ressurser blir nå satt inn for å ta vare på de involverte. Det interkommunale beredskapsteamet er også koblet inn. Skolen har omlag 70 elever.

- Elevene tar det veldig tungt. Det som er viktig nå, er å sørge for at elevene og de ansatte føler de har noen å snakke med, sier Tomasgaard.

- Vi hadde en fin minnestund i sted, sammen med Sjømannskirken og soknepresten i Ringsaker, legger han til.

KLATRET PÅ TOG

Det var i natt, klokken 03:37, at politiet ble varslet om at tre personer klatret på et togsett som sto parkert mellom Moelv og Rudshøgda. Toget tilhører Baneservice, og holder på med vedlikehold og etterfylling av pukk langs linja.

En mann i 20-årene, som var elev ved skolen, omkom etter å ha kommet i kontakt med kjøreledningen, som fører 15.000 volt.

Det var en vakt tilstede ved toget, men siden toget er over trehundre meter langt og sto i en sving, var det vanskelig å ha full oversikt. Det var vakten og en nabo som varslet politiet.

vil granskes nøye

Krimteknikere fra politiet er ferdige med sine undersøkelser på ulykkesstedet, og personell fra Statens Havarikommisjon har også vært tilstede.

Operasjonsleder Tor Strandvik sier at de tekniske undersøkelsene bekrefter politiets teori om hendelsesforløpet.

- De har vært oppe på toget alle tre, så har en kommet borti kjøreledningen, sier Strandvik, som også opplyser at den taktiske etterforskningen vil fortsette.

Pressevakt i Jernbaneverket, Inge Hjertaas, forteller at den tragiske hendelsen vil bli gransket nøye.

- Det vil bli gransket av politiet, Statens Havarikommisjon og Jernbaneverkets analyseenhet, sier Hjertaas.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00