Christoffer Solbakken, Aleksander Melgalvis og Jim Sørum Johansen har utgjort Brumunddals midtbanetrio i flere kamper. Mot Elverum er ingen av dem aktuelle. Solbakken sliter med en leggskade, mens både Melgalvis og Sørum Johansen pådro seg det tredje gule kortet mot Rosenborg 2 mandag.

FREDRIK HAAVE ANDERSEN

– Men vi stiller med ei godt midtbane mot Elverum likevel, sier Dala-trener Stein-Rune Solbakken til HA-sporten.

– Andreas Hovemoen var tilbake mot Rosenborg og spilte en god kamp. Så er Olav Sveen aktuell på en plass, og det er heller ikke umulig at vi kjører opp Fredrik Haave Andersen på midten. Han har både løpsstyrke og duellstyrke, og jeg har aldri sett Fredrik bedre noen gang enn nå. Han har slitt med skader og brukt tid på å komme tilbake som seniorspiller, men han har vært veldig god i hele år, fastslår Solbakken.

Dala-treneren har ei liste på sju spillere, som er mer eller mindre uaktuelle mot Elverum i tillegg til de tre midtbanespillerne.

* Jonas Kojedal sliter med en skade i beinet, og sesongen er over for hans del.

* Øyvind Melgalvis er ute for resten av sesongen med en kneskade.

* Gaute Granmo har akillesproblemer, og har så vidt trent denne uken.

* Sindre Bjerkli har vært sjuk, men er tilbake på trening.

IKKE HELT SIKKER

Dala har ennå ikke sikret 2. divisjonskontrakten 100 prosent, men Solbakken tror verken Dala taper de tre siste kampene eller at Rosenborg 2 vinner sine tre. Han ser gjerne at enten Elverum eller Raufoss rykker opp i 1. divisjon, selv om han tror hardtsatsende Levanger kan bli veldig sterke i innspurten.

– Vi bor på det svarte fotballfastlandet, så det hadde vært artig om ett av lagene i kretsen vår hadde rykket opp, men de får ikke noe hjelp fra oss. 

– Det er Elverum som har presset på seg i dagens kamp. De har et godt lag med mange gode spillere, og vi spilte jevnt mot dem på Sveum i vår, selv om vi tapte 1-0. Jeg anser ikke Elverum for å være noen umulig oppgave, sier Dala-treneren, som ikke har avgjort om han kan være aktuell for en fortsatt trenerjobb i Dala.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00