En ny eventyrlig fiskehistorie fra Jens Haugen, som i fjor opplevde å ta en storørret på 6,9 kilo sammen med sønnen Nicolas Haugen Krogvold (6 i fjor).  Den gang midt i juli. Denne gang 10., august.

Jens ble overrasket av kraftig vind klokka åtte på kvelden da han dregget langs neslandet, og bestemte seg for å ta seg hjemover mot Jessnesstranda. Da hogg det en skikkelig mjøsørret.

Jens skriver selv i en mail til Hamar Arbeiderblad:

«Ikke før jeg hadde snudd båten hugg det noe vanvittig! Jeg skjønte med en gang det var noe stort, for sideparavanen min forsvant under vann, og det skal litt krefter til for å få den under. Det ble en lang kamp på mellom tretti og ført minutter. Jeg styrte snekka med en hånd, sveivet opp de tre andre stengene, og var livredd for å miste fisken. Når den kom opp mot ripa, var jeg helt kjørt. Krappe store bølger, en snekke som ruller og en storfisk på kroken. Jeg strevde noe vanvittig for å få den over i båten. Når jeg fikk den over, ble det gledesdans, hyl og seiershender i været. For en nydelig fisk. Jeg veiet den fort, og tok bilde. Ikke det fineste jeg har tatt i min karriere som fotograf, men alt for å få satt denne nydelige fisken raskt ut igjen for å bevare genene på mjøsørreten så godt som mulig. Vekta stoppet på 7,03 og jeg knipset et bilde hvor den var på 7,01 For en opplevelse, og vissheten om at det finnes ENDA større ørret i Mjøsa, gjør at jeg skal ut igjen i dag.»

En sak er verdt å merke seg i denne sammenheng. De siste fem åra er kun to «pundinger» meldt inn i august i konkurransen i Hamar Arbeiderblad. Det er denne, Jens Haugens ørret på sju kilo tatt 10. august i år, og en ørret på 6,2 kilo tatt av Peder Engen fra Stange 15. august 2011.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.