For ganske nøyaktig et år siden gikk halve Hamar rundt og klødde seg i hodet mens man lurte fælt på hva som hadde skjedd med busskuret i Vangsvegen, rett utenfor Briskeby stadion. I løpet av natten hadde nemlig ukjente «gjerningsmenn» pyntet hele skuret med møbler, tepper, bilder og bøker.

Først etter to dager kom de ansvarlige fram i lyset: Hele greia var regissert av de to lokale MDG-politikerne Rikke Torgersen og Maria Skalleberg. Skalleberg sitter i dag i kommunestyret, mens Torgersen er vara.

Skulle være kortvarig

Nyheten om busskuret gikk landet rundt, og ifølge ubekreftede opplysninger skal stuntet ha inspirert et tosifret andre norske byer og tettsteder til å gjøre noe tilsvarende i etterkant.

– Planen var å la busskuret stå sånn i én helg, eller kanskje så mye som tre dager. Nå, ett år senere, står det der fortsatt, sier en stolt Rikke Torgersen.

Torsdag ettermiddag var hun innom for å fylle på med nye blomster i anledning bursdagen.

– Det trengs en skikkelig sommeropprydding her nå. Vi har prøvd å skifte litt tema i forbindelse med de ulike årstidene, sier hun – og peker på gulvteppet som er overmodent for utskiftning.

– Det er ikke bare bare å holde orden på et utendørs rom!

– Surrealistisk

Torgersen synes det er morsomt å tenke på at det allerede har gått et år siden det mye omtalte stuntet.

– Det er surrealistisk å tenke tilbake på. Vi visste jo ikke om det i det hele tatt var lov, humrer hun – samtidig som hun kan trøste seg med at verken hun eller noen av de andre medskyldige har blitt anmeldt – ennå.

– Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier sett for meg at det skulle ta av slik. Vi var fornøyd den første dagen da to personer stoppet og tok bilde av skuret. Vi tenkte «yes, nå har vi nådd ut til to stykker», smiler hun.

For dem som passerer Vangsvegen daglig er det lett å legge merke til at det har vært en viss forandring siden skuret først ble pyntet. Noen gjenstander har forsvunnet, noen har blitt tilført, mens andre har kommet tilbake igjen etter først å ha vært savnet.

– Folk må gjerne føle eierskap og bidra med litt pynt og andre gjenstander. Dette er Hamars busskur, avslutter Torgersen.

Les også
NYHET

Sjekk hvem jentene egentlig er og hvorfor de har gjort dette.

Les også
NYHET

Og nå vil trafikk-direktøren snakke ideer med jentene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.