Ved valget i fjor høst fikk By- og bygdelista 27,2 prosent av stemmene. Nå er de nesten nede igjen på nivået de hadde på målinger før valget.

Ordfører Einar Busterud tar den nye målingen med stoisk ro.

– Alltid slik

– Vi skårer alltid dårligere på meningsmålinger enn på valg. Det har ikke skjedd den store dramatikken i Hamar-politikken etter valget, sier Busterud.

Han sier han er mest overrasket over at Hamar Arbeiderparti ikke har blitt straffet hardere for de indre stridighetene i partiet etter valget. Målingen forrykker ikke maktbalansen i kommunestyret. Flertallspartiene ville ha fått 20 mandater, opposisjonen 17 og Frp to etter denne målingen (det er 39 plasser i kommunestyret).

Nasjonal trend

Varaordfører Knut Fangberget (H) blir som et stort smil av målingen.

– Det skulle vært lov med nyvalg, utbryter Fangberget.

Han tolker målingen dit hen at Høyre synes, og oppfattes som viktig i Hamar-politikken.

– I hvilken grad tror du nasjonale trender slår inn?

– Jeg tror at folk oppfatter Høyre som stødig i flyktningsituasjonen. Vi fører en fast og rettferdig politikk som jeg tror folk har tillit til, sier Fangberget.

Lite Frp i medvind

Det andre partiet med framgang, er Fremskrittspartiet. Ved valget fikk de en oppslutning på 3,1 prosent. På denne målingen kan Hamar Frp notere en framgang på 2,2 prosentpoeng til 5,3 prosent.

– Vi jobber seriøst lokalt for å få fram vår politikk på en god måte, og synes vi er relativt synlig i Hamar-politikken. Hvis vi se på landstrenden, er det naturlig å tenke at flyktningsituasjonen spiller inn. Vi mener at mer må gjøres for flyktningene i nærområdene, og flere ser at Frp har den beste politikken på dette området, sier Behrens.

Ikke inne i varmen

Mens Frp og Høyre sitter i regjering sammen, er ikke Frp inne i varmen i flertallskonstellasjonen Høyre lokalt er med i (BBL, Høyre, Venstre, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne). Men at ikke Frp er med i samarbeidet, skyldes ikke Høyre, sier Fangberget.

– Vi hadde listesamarbeid med Høyre rundt konstituering, sier Behrens, som ikke ser det som naturlig eller ønskelig å inngå i en koalisjon hvor Miljøpartiet De Grønne er en del.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.